Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 22:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Hírek

Nádasdy-vár Sárvár

Telt ház hat napon át a Sárvár 50+ fesztiválon

Posta tér

2019.08.22

A Sárvár 50+ fesztivál és a 39. Nemzetközi Folklórnapok programjai sosem látott közönségszámot vonzottak a Posta térre. Negyven különböző műsor, félezer fellépő és számos attrakció, játék és szolgáltatás várta az érdeklődőket.

A folklór és a világzene találkozása

Történelmi csörte földön, égen

Nádasdy-vár

2019.08.01

Nyolc magyar író érkezett Sárvárra, hogy bevegyék a Nádasdy-várat és két napon át a történelmi regényekről meséljenek, találkozzanak az olvasókkal és vetélkedőn mérjék össze tudásukat. Volt itt minden: lövészet, kvíz és izgalmas beszélgetések.

Történelmi csörte tollal…

Fesztivál az egész családnak

Nádasdy-vár

2019.07.26

A sárvári nyári fesztivál programjai a legszélesebb közönséget szólítják meg. Nemcsak a felnőtt korosztálynak, a fiataloknak kínál szórakozási lehetőséget, hanem a gyerekek számára is. Így válik családi programmá a város legnagyobb rendezvénye.

Játék és fesztivál…

Óriási társaság

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.07.24

Laár András járt nálunk. És Besenyő Pista bácsi, Edebede bácsi, de a költő is benézett végül. Az #előjegyeztelek sorozatunk vendége megdolgozta rekeszizmainkat, miközben megismertünk egy művészt, aki ismeri az ország legtöbb öltözőjét.

Három, vagy inkább több az egyben…

Egy rózsadombi villa története

Nádasdy-vár

2019.07.19

Egy rózsadombi villa története 1939 – 1990 között. Az alagsori egyszerű lakás és egy emeleti elegáns lakosztály lakóinak hányattatott félévszázada nem volt híján gyásznak, nevetésnek és öniróniának. Egy magyar színmű, amit leginkább a magyarok értenek.

Zacskógyár, lóhús, mancizás…

Donizetti sikert aratott!

Nádasdy-vár

2019.07.17

Lehetne ez egy 19. századi felkiáltás is valahol Olaszországban, de az igazság az, hogy az opera, mellyel Dramatic Art Produkciós Iroda megörvendeztette közönségét, Sárváron szólalt meg áriában, zenében, gesztusban és kiváló színészi játékban.

Rita a fogadósnő története…

Amikor egy korszak megszólal

Nádasdy-vár

2019.07.15

Régizene programunk részeként egy estén ellátogattunk a magyar végekre és a francia király udvarába. Kátai Zoltán, majd Szászvárosi Sándor és zenekara olyan zenét játszott közönségének, mely a mai kor emberének is a legnagyobb élményt nyújtja.

Két évszázad zenéje…

Zenei élmény hat napon át

Nádasdy-vár

2019.07.12

A könnyűzenei műfajok széles skáláját vonultattuk fel a Zenekompót második évadában. Népzenével kezdtük, countryval és blues balladákkal folytattuk. A hétvégét rockandroll pörgéssel kezdtük, hogy synth poppal és latin pörgéssel zárjuk.

Zenei skála…

Eredeti vagy hamis?

Könyvtár

2019.07.12

Az AniYume japán klub megtartotta második találkozóját a sárvári könyvtárban, melyen az anime figuráké volt a főszerep. Egy új világgal ismerkedtünk a most alakuló csapattal.

Anime figurák a klubban

Könyvtári nyár

Könyvtár

2019.07.03

A könyvtár nyáron is várja az érdeklődőket kellemes, könnyed olvasnivalókkal és érdekes programokkal. Többek között a Kedvcsináló kötelező kedd az általános iskolai tanulóknak szeretne segítséget nyújtani a kötelező olvasmányok feldolgozásához.

Olvasni jó…

A komédia királyai

Nádasdy-vár

2019.07.02

Újabb sikeres színházi estét tudhatunk magunk mögött a Bánfaly Stúdiónak köszönhetően. Többszáz néző nevetése a bizonyíték arra, hogy Michael Cooney bohózata Sárváron is belopta magát mindenki szívébe.

Tévedések játéka…

Japán klub alakult a könyvtárban

Könyvtár

2019.06.20

Június 7-én AniYume néven megalakult az intézmény negyedik klubja. A japán kultúra és főként az animék, mangák szerelmesei minden hónap első péntekén tartják összejöveteleiket.

Egy távoli ország közelről…

Utazásra indultunk. Zenélt a Contempo

Nádasdy-vár

2019.06.15

Random Jazz koncertsorozatunk vendége volt a Contempo zenekar. Előadásukra a Nádasdy-vár kertjének fái alatt került sor. Ha két jellemzőben kell elmondanunk, mit éreztünk koncertjük alatt, akkor az a nyughatatlanság és az elevenség.

Hangulat a nyárestén…

Pünkösdi képek

Nádasdy-vár

2019.06.12

A pünkösdi hétvége alatt két napon át zajlottak a programok a Nádasdy-várban. Sokan elutaztak a városból erre a néhány napra, de aki maradt, az nem bánta meg. Zenei koncertek és sokféle élmény várt mindenkit, gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Pünkösdöltünk…

Gyerekjuniális képekben elmesélve

Nádasdy-vár

2019.06.04

Az aulától a hátsó udvarig gyermekbarát programokat szerveztünk. A ponilovaglástól a mozgó bűvészen át az ugrálóvárig. A mesejátéktól a táncos koncerten keresztül Süsü, a sárkányig. És még sok minden más, ami mosolyt varázsolt a gyerekekre.

Varázslat a várban…

Fénybe kerültek a klasszikusok

Nádasdy-vár

2019.06.03

Az idei Ez most komoly? Zenei hétvége programjai a legkisebb korosztálytól várták az érdeklődőket. Orgona muzsika, rézfúvósok, vonósnégyesek, kortárs komolyzenei előadások követték egymást. Mindenki talált magának valami különlegességet.

Néha könnyek a szemben…

Könyvbemutató a fák alatt

Nádasdy-vár

2019.05.28

Kihasználva a jó időt a várkert árnyas lombjai alatt beszélgettünk az Athenaeum Kiadó két szerzőjével, Bíró Szabolccsal és Benyák Zoltánnal. Szóba került a regényírás szépsége és technikáka, de a napirend is, ami szintén fontos egy író számára.

Történetek íróktól…

Cseresznyefa virágzás után

Könyvtár

2019.05.28

Egy nap a japán kultúra jegyében. A japán kultúra szerelmesei vették birtokba a sárvári könyvtárat. A délutántól estig tartó rendezvény a gyerekeknek éppúgy kínált sok-sok különleges programot, mint a felnőtteknek.

Oshiro Con…

Vaskörút 1. – Megálló a várban

Nádasdy-vár

2019.05.22

Mielőtt még lélekben készülni kezdenénk a másodikra – ne rohanjunk olyan előre. Bőven akad mire emlékezni májusi estékről, a Vas-megyei zenekarok találkozója kapcsán. Persze tervezni azért szabad.

jövőre ugyanitt?

Kiderült minden a detektívsarokban

Könyvtár

2019.05.02

Szoros küzdelemben a sárvári Mesemanók nyerték a Detektívsarok játékot a könyvtárban. Ismét egy több hónapon át tartó, titkokkal és izgalmakkal teli nyomozás ért véget. Sikerült felderíteni a nagy rejtélyt.

Nyomok nyomán…

Éneklő Ifjúság. Csengettyűtől a műanyagpohárig

Szent László templom

2019.05.01

A 2019-es Éneklő Ifjúság találkozón hat kórus lépett fel a Szent László templomban. A helyi iskolák kórusai mellett a visszatérő vendégünk a Vépi Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Trilla Énekegyüttese volt.

Kellemes Éneklő Ifjúság Sárváron…

Varázslatos tájakon

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.04.30

A Random Jazz programsorozat első koncertje teltházas siker lett. Az Ektar zenekarra sokan voltunk kíváncsiak. A jazz-zene aprólékos és rafinált megoldásainak egy lélegzetelállítóan erőteljes élményét élhettük át közösen, őket hallgatva.

A székből fel sem állva…

Programok és napsütés a húsvéti forgatagon

Nádasdy-vár

2019.04.23

Négy napon át tartó programsorozattal vártuk kedves vendégeinket a Nádasdy-várban. A Nádasdy Kulturális Központ kínálatából: zenei koncert, mesterségek ünnepe, hagyományőrzés, játszóház, kézműves foglalkozások. Élményben gazdag hétvége áll mögöttünk.

Koncert, kézművesség, tojáskeresés…

Én a receptjeimmel is szeretek

Könyvtár

2019.04.23

Németh-Hindi Fatima volt a Nőszemközt első vendége. Két fotel, köztük egy asztal, rajta sárga tulipánok a vázában és két bögre Nőszemközt Pirivel felirattal. A kép kávéházi hangulatot áraszt, megteremtve egy kellemes beszélgetés színhelyét.

Nőszemközt…

Szállt a dal és szállt vele a lélek

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.04.16

A magyar költészet napja alkalmából a Nádasdy-vár dísztermében egy különleges időutazáson vettek részt a vendégek. A Mentés másként együttes két tagja elvarázsolta a sárváriakat.

Költői utazás…

Költészet napja a Csicsergő ovisokkal

Nádasdy-vár

2019.04.11

A Csicsergő Óvoda növendékeit költészetnapi koncerttel vártuk a Nádasdy-várban. A zenés verseket és mondókákat a Palinta Társulat adta elő. A Magyar Kultúra Napján a Vármelléki ovisok találkozhattak az együttessel. Most a Csicsergősök jöttek.

Hinta, palinta…

Fizika-show

Nádasdy-vár

2019.04.01

Látványos fizika-show várta a sárvári általános iskolák tanulóit. Első osztálytól nyolcadikig minden korcsoport a fizika törvényeivel ismerkedett, miközben remekül szórakozott. Ahogy mi magunk is. Megtanultuk, hogy csodálatos világ vesz körül minket.

Ez nem varázslat…

Erdély, Japán és Sárvár egy helyen

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.04.01

Szombat esti kulturális élményre vártuk vendégeinket a múzeum dísztermébe. Eszes Rita Erdélyben játszódó Illangók című regényét mutattuk be tárgyakon és a megújult huszárkiállításon keresztül. Hamarosan érkezik a könyv második kiadása.

Elvarázsolt tájakon át…

Albatrosz szabad, avagy utazás egy testben

Könyvtár

2019.03.20

A könyvklub márciusi rendezvényén az esős idő ellenére is sokan voltak kíváncsiak a szombathelyi írónő, Rozán Eszter legújabb könyvére.

Egy regény dramaturgiája…

Ünnepnap és hosszú hétvége. Forgatag volt a várban

Nádasdy-vár

2019.03.18

Három napon át programmal vártuk vendégeinket a nemzeti ünnep alkalmából. Kiállításmegnyitó, családi program, hagyományos Pilvax és Berecz András estje biztosította a tartalmas időtöltést a vár falai között a márciusi hosszú hétvégén.

Napokon át…

Nők a reflektorfényben

Nádasdy-vár

2019.03.12

A nőnap a határtalan édességről szólt a várban. Fantasztikus Édes Nőnapra vártunk mindenkit a Nádasdy-várba. Sütemények, csokiszökőkút, street arts fellépők és virágok napja volt. Márthattunk csokit, de készíthettünk is táblaszám.

Izgalmas ízek…

Farsangoltunk egyet

Nádasdy-vár

2019.02.28

Jó időnk volt hozzá, és ezt az érdeklődők jelenlétükkel hálálták meg. Ezren felüli látogatószámmal zártuk a családi farsangot február utolsó vasárnapján a Nádasdy-várban. A játszóház, a bábelőadás és a családi koncert képei önmagukért beszélnek.

Mozgalmas nap volt…

Hagyományt teremtettünk a reneszánsz nappal

Nádasdy-vár

2019.02.26

Zene, tánc, vidám pillanatok és a fegyverek ropogása a Nádasdy-vár falai között. Egész napos családi programmal vártuk vendégeinket a múzeumban és a várudvaron. A közönség érdeklődését jelzik, hogy előadásaink teltházzal mentek.

Reneszánsz hangulat…

Szerelmesnap másként

Könyvtár

2019.02.21

A könyvtár irodalmi klubja februári összejövetelét a Valentin, illetve a Bálint nap jegyében rendezte meg. Könyvbemutató, találkozó és szerelmes üzenetek egymástól egymásnak. Az irodalom és a szerelem örök.

Pillantások az irodalomból…

Versillusztrációs pályázat. Eredmények

Könyvtár

2019.02.12

A Nádasdy Kulturális Központ által Ady Endre halálának századik és Weöres Sándor halálának harmincadik évfordulójára versillusztrációs pályázatot hirdetett. A sárvári és környékbeli iskolák diákjainak munkáit vártuk megadott művek illusztrálására.

Eredményes pályázat…

Kincsek után jártunk a múzeumban

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.02.07

A Nádasdy családhoz köthető kiállítási tárgyakat kerestek a rejtvényfejtés napján a múzeumban. Egy huszárcsákót, egy órát és végül egy térképet kellett megtalálni. Nem volt könnyű a feladat, de általános vélemény szerint megérte.

Titkok nyomában…

Értékteremtő megemlékezés Tinódiról

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.02.05

Több évtizedes hagyományra tekint vissza Sárváron a január végi megemlékezés Tinódi Lantos Sebestyénről. A gimnázium és a Nádasdy-vár közös programján szóban és zenében elevenítették fel a költő életét és életművét.

Lantos emlékezés…

Füveslaci járt a könyvtár klubjában

Könyvtár

2019.02.05

A búzafű és csíra alapú táplálkozás nagymestere, Tóth László kertészmérnök, akit mindenki csak Füveslaciként ismer, volt az Egészségklub idei első vendége. A zsúfolásig megtelt terem is bizonyította az előadó és a téma népszerűségét.

Életteli…

Hírarchívum

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!