Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Hírarchívum

Nádasdy-vár Sárvár

Arany minősítést is osztottak a kórustalálkozón

Nádasdy-vár

2018.04.24

A sárvári Éneklő Ifjúság Kórustalálkozón a sárvári Tinódi Gimnázium vegyeskórusa a legmagasabb kategóriában arany minősítést kapott. A Nádasdy Tamás Általános Iskola szintén rangos eredményt ért el, ezüst minősítést B kategóriában.

A közös éneklés öröme…

Dőzsölt a hold a könyvtárban

Könyvtár

2018.04.16

A sárvári könyvtárban komoly érdeklődés mellett mutatták be Tóthárpád Ferenc legújabb verseskötetét. Kihirdették a meghirdetett rajzpályázat eredményeit, zenélt a Rózsabors Műhely, a gyerekekkel együtt rajzolt az illusztrátor.

Érzékek özöne…

Teltház előtt Mátyásról, a királyról

Nádasdy Ferenc Múzeum

2018.04.10

A Mátyás Emlékév keretében nemcsak az uralkodó belpolitikájáról, Európával és az Oszmán Birodalommal fenntartott kapcsolatáról hallhattunk, hanem arról a nyugat-dunántúli körről is, mely komoly befolyással bírt a király környezetében.

Egy uralkodói sors…

Szalag, tojás, nyúl hátán bojt

Nádasdy Ferenc Múzeum

2018.04.04

Megtudtuk, hogy a hímes szó igazából nagyon szépet jelent. Nemcsak egyszerűen cifrát, tarkát, színest – ahogy a díszített hímes tojások jelennek meg képzeletünkben. A gyerekek időnként jobban tudják, mi pedig nem győzünk igazat adni nekik.

Festettünk, varrtunk, fűztünk…

Könyvek minden korosztály számára

Könyvtár

2018.03.20

A sárvári könyvtár többszáz kötettel gyarapodott a Márai programnak köszönhetően. Szépirodalmi és ismeretterjesztő könyveket egyaránt forgathatnak gyerek és felnőtt olvasóink. A változatos témák a legszélesebb érdeklődést elégítik ki.

Lapozó…

Ovisok a babzsákban, huszárok a vitrinben

Nádasdy Ferenc Múzeum

2018.03.16

A sárvári ovisok évek óta a nemzeti ünnep előtti napokban a múzeumban ismerkednek a huszárokkal. Ilyenkor az igazgató bácsi arra vállalkozik, hogy közelebb hozza a bajszos katonákat az ovisokhoz és a múzeum is lazább oldaláról mutatkozik be.

Találkozás a történelemmel…

Verkli, mézeskalács, fűszeres almaszörp

Nádasdy-vár

2018.03.10

A lányokkal, nőkkel, asszonyokkal együtt a tavasz is beugrott egy kóstolásra március 8-án a Nádasdy-várba. A rendezvény annyi látogatót vonzott, hogy a süteményes pultok háromszor ürültek ki, a rétes és a házi szörp is megfogyatkozott.

Az első Édes Március 8…

Rajzpályázat 4-9 éves gyerekek számára

Könyvtár

2018.03.07

A Nádasdy Kulturális Központ rajzpályázatot hirdet óvodásoknak és kisiskolásoknak. A pályázat keretében Tóthárpád Ferenc új verseskötetéből választottunk verseket. A pályázatra beküldött anyagot a Költészet Napján nyíló kiállításon mutatjuk be.

Illusztrált versek…

Interjú a Nádasdy-vár új vezetőjével

Nádasdy-vár

2018.02.09

A sárvári képviselőtestület 2017 szeptemberi ülésén úgy döntött, hogy a sárvári várban található kulturális intézményeket egyesíti, egy vezető alá vonja. A képviselők februárban megválasztották az intézmény vezetőjévé Takács Zoltán Bálintot.

Minden, ami elvárható...

Meglett mind a tíz! Porcelánok nyomában

Nádasdy Ferenc Múzeum

2018.02.03

A rejtvényfejtők világnapján tíz kicsi porcelán nyomába eredtek a múzeumban. A belépéshez szükséges jelszóhoz is már kellett néhány kattintás, de az izgalmak még csak ezután következtek. Egy családi délután Poirot szellemében.

A kis szürke agysejtek...

Tinódi élete nyomában jártak

Nádasdy Ferenc Múzeum

2018.01.31

Kátai Zoltán énekmondó és Takács Zoltán Bálint történész közösen elevenítették fel Tinódi Lantos Sebestyén életét, életművét. A teltházas előadáson bemutatták azokat a régészeti leleteket, melyeket 1934-ben találtak a sári templomnál, mikor Tinódi sírját keresték.

Több szempontból…

Dorottya köszöni, jól van

Nádasdy Ferenc Múzeum

2018.01.12

A Nádasdy-vár dísztermében az egykori tulajdonosról, Mária Terézia Dorottya modenai hercegnőről, bajor királynéról hallgathatott előadást a nagyszámú közönség. Eddig ismeretlen fényképfelvételek, korabeli híradások segítették felvázolni az életutat.

Huncut hercegnőből királyné…

Gyermekrajz kiállítás

Könyvtár

2018.01.10

A hagyományos Momó-játék keretében készült rajzokból látható kiállítás a könyvtár folyosóján. Az alsó tagozatos diákok munkáit A meggondolatlan szó című mese ihlette.

Momó, a manó nyomában…

Egy egységben az erő

Nádasdy-vár

2018.01.02

2018. január 1-jétől a sárvári várban található intézmények új név alatt közösen végzik tevékenységüket. A Nádasdy Kulturális Központ egyszerre vállalja hagyományait, de bátran újít, sőt kísérletez. Mindezt együtt a közönséggel és a közösséggel.

Csakis együtt…

Karácsonyi készülődés a múzeumban

Nádasdy Ferenc Múzeum

2017.12.18

A múzeum hagyományaihoz híven advent idején ovisok színezték, vágták, ragasztották a dísztermi karácsonyfát. A munkatársak mesét mondtak, diafilmet vetítettek, majd a közönséggel együtt meggyújtották az adventi koszorú gyertyáit.

Karácsonyi hangulat a díszteremben…

Hírek, programok a Nádasdy-várban

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!