Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Gyermekrajz kiállítás

2018. január 15 - február 28.

Könyvtár

2018.01.10

A hagyományos Momó-játék keretében készült rajzokból látható kiállítás a könyvtár folyosóján. Az alsó tagozatos diákok munkáit A meggondolatlan szó című mese ihlette.

Gyermekrajz kiállítás a sárvári könyvtárban

A 2007 óta minden év végén meghirdetett játék nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében. Mert a gyerekek tudják, hogy minden könyvtárban élnek manók, akik vigyáznak a könyvekre és a bennük lévő mesékre, meseszereplőkre. A sárvári gyerekkönyvtárban Momó, a könyvmanó lakik. A manócskák néha láthatóvá, érezhetővé-megsejthetővé válnak azoknak a gyerekeknek, akik sokat olvasnak. A jóságos manók és a mesék életét már többször megzavarták a koboldok, akik állandóan azon törik a fejüket, hogy mivel bosszanthatnák Meseország lakóit. A csintalan koboldok összekeverik a könyvekben a szereplőket, megváltoztatják a történeteket. Ha támadnak a koboldok, akkor a manók csak a gyerekek segítségével tudják legyőzni őket. Hogyan? A gyerekeknek be kell bizonyítaniuk, hogy szeretnek olvasni, kedvelik a meséket, sőt szeretnek könyvtárba járni. Mindezt úgy tudják megtenni, hogy megoldják a mesékre vonatkozó feladatokat.

A koboldok tavaly ismét megtámadtak egy mesét: A meggondolatlan szó címűt akarták eltűntetni. De a gyerekek ezt nem hagyták. Momóval, a könyvmanóval és segítőivel, a könyvtárosokkal összefogva megmentették a történetet. A kisdiákok a játék nyitórendezvényén Lovász Adrienn előadásában megismerkedtek a mesével és szereplőivel. Aztán a különböző feladatok megoldásával bebizonyították, hogy szeretnek olvasni, könyvtárba járni és valóban jártasak a mesék világában. Így végül a koboldok alul maradtak, győztek a gyerekek, a mesehősök megmenekültek. A Momó-játék zárórendezvényére az elmúlt év december 8-án került sor a könyvtárban, ahol az Orfeum Vándorszínpad életre keltette a főgonosz koboldot, de a jóságos Moncsi és Klimpír manót is, majd az eredményhirdetés következett. A három sárvári általános iskolából és a tizenhét Sárvár környéki községből összesen 116 gyerek vett részt a játékban. Mindenki nagyon ügyesen oldotta meg a feladatokat, ezért senki sem távozott ajándék nélkül, sőt a legügyesebbek külön jutalomban is részesültek.

A meséről készült rajzokat kiállítás keretében tekinthetik meg az érdeklődők a sárvári könyvtárban.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Reneszánsz nap

Nádasdy-vár

2019. február 23. szombat 11:00 - 20:00

Reneszánsz sokszínűség…

Hangszerek a kézben

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 11:00 - 20:00

Hangok és hangszerek…

Tabulatúra koncert

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 15:00

Az összhangzat csodája…

Reneszánszkori kóruszene

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 16:00

A reneszánsz összhangzat…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Hírek

Versillusztrációs pályázat. Eredmények

Könyvtár

2019.02.12

Eredményes pályázat…

Kincsek után jártunk a múzeumban

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.02.07

Titkok nyomában…

Füveslaci járt a könyvtár klubjában

Könyvtár

2019.02.05

Életteli…

Értékteremtő megemlékezés Tinódiról

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.02.05

Lantos emlékezés…

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!