Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Az a népes gyerekjuniális

Nádasdy-vár

2018.06.05

Június 3-án a gyerekek elfoglalták a várat. Pukkant nevetés és durrant puska is, de csak játékból és játékosan. A vasárnap délután napsütésében gyerek és felnőtt együtt szórakozott a sárvári várban.

Gyermekjuniális volt a sárvári várban

A gyerekjátékok és műsorok között válogató családok délután négy körül voltak a legtöbben. Addigra kiderült, hogy az esőfelhők elkerülik Sárvárt, és marad a jó idő.

A délután folyamán mesés foglalkozások, vitézképző, koncertek váltották egymást. A legkisebbek H. Szabó Andrea köré gyűlve énekeltek és élvezték a Tündérdaloló műsorát, míg a nagyobbak többször is meglátogatták a váraljánál gyülekező Nádasdy Bandérium kiképző placcát. Vívás és bátorságpróba, komolykodás és viccelődés váltotta egymást, de hogy senki se szeppenjen meg, a Bandérium tagjai mindig figyelmeztették a kicsiket, hogy ezen a délutánon a főszerep elsősorban a játéké. A nagy durranások és csörték között a legkisebbek kezet fogtak, a nagyobbak pedig alig várták, hogy belevethessék magukat egy újabb kalandba.

Gyermekjuniális volt a sárvári várban

A ládavasútnak nagy sikere volt, ahogy a kerti játékoknak is. A vár udvara helyett az utóbbinak egy gyepes területet választottunk. Megállás nélkül gördültek a ládák a lejtőn. Időnként kicsit sorba kellett állni a nagy érdeklődésre való tekintettel, de a szülők körbevezették a gyerekeket, és addig a legtürelmetlenebbek is elfoglalták magukat más játékkal. Az udvaron lábbal hajtós gokartok kergetőztek, a mini légvár és a rugós hintalovak a hűvösben várták a gyerekeket.

Gyermekjuniális volt a sárvári várban

Este 18 órától az Apnoé Zenekar hangolt a Várkert Színpadon. A Kincskereső Kisködmön, zenés mesejáték egyéni, magyar népi muzsikák feldolgozásával hamar a gyermekek szívébe lopta magát. A színpadon és a színpad előtt is táncoltak a gyerekek. Ha kincskeresővé akartál válni, elég volt beállni a többiek közé, és úgy ropni, ahogy csak a lábad bírja. A legtöbb gyerkőc arca ekkor már különösen díszes volt. Az arcfestők egész délután dolgoztak, megállás nélkül készítették a szebbnél szebb, izgalmasabb dekorációkat.

Az egész délutános program zárásaként a Nádasdy-vár dísztermében felcsendült a Capella Savaria koncertje. Műsorukban többek között Francesco Geminiani,
Giuseppe Antonio Brescianello, Tomaso Giovanni Albinoni, Pietro Antonio Locatelli darabokat hallhattunk. A teltházas koncert rengeteg érdeklődőt vonzott. Tulajdonképpen majdnem ki is szorult a közönség a díszteremből, ám pótszékekkel végül mindenki kapott helyet.

A jól sikerült program alatt a vár minden szegletében akadt egy kis érdekesség. Jó volt látni, hogy a családok bátrabban fedezik fel maguknak a Nádasdy-várat, nem sietnek, szívesen maradtak egészen estig.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Reneszánsz nap

Nádasdy-vár

2019. február 23. szombat 11:00 - 20:00

Reneszánsz sokszínűség…

Hangszerek a kézben

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 11:00 - 20:00

Hangok és hangszerek…

Tabulatúra koncert

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 15:00

Az összhangzat csodája…

Reneszánszkori kóruszene

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 16:00

A reneszánsz összhangzat…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Hírek

Versillusztrációs pályázat. Eredmények

Könyvtár

2019.02.12

Eredményes pályázat…

Kincsek után jártunk a múzeumban

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.02.07

Titkok nyomában…

Füveslaci járt a könyvtár klubjában

Könyvtár

2019.02.05

Életteli…

Értékteremtő megemlékezés Tinódiról

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.02.05

Lantos emlékezés…

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!