Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Az a népes gyerekjuniális

Nádasdy-vár

2018.06.05

Június 3-án a gyerekek elfoglalták a várat. Pukkant nevetés és durrant puska is, de csak játékból és játékosan. A vasárnap délután napsütésében gyerek és felnőtt együtt szórakozott a sárvári várban.

Gyermekjuniális volt a sárvári várban

A gyerekjátékok és műsorok között válogató családok délután négy körül voltak a legtöbben. Addigra kiderült, hogy az esőfelhők elkerülik Sárvárt, és marad a jó idő.

A délután folyamán mesés foglalkozások, vitézképző, koncertek váltották egymást. A legkisebbek H. Szabó Andrea köré gyűlve énekeltek és élvezték a Tündérdaloló műsorát, míg a nagyobbak többször is meglátogatták a váraljánál gyülekező Nádasdy Bandérium kiképző placcát. Vívás és bátorságpróba, komolykodás és viccelődés váltotta egymást, de hogy senki se szeppenjen meg, a Bandérium tagjai mindig figyelmeztették a kicsiket, hogy ezen a délutánon a főszerep elsősorban a játéké. A nagy durranások és csörték között a legkisebbek kezet fogtak, a nagyobbak pedig alig várták, hogy belevethessék magukat egy újabb kalandba.

Gyermekjuniális volt a sárvári várban

A ládavasútnak nagy sikere volt, ahogy a kerti játékoknak is. A vár udvara helyett az utóbbinak egy gyepes területet választottunk. Megállás nélkül gördültek a ládák a lejtőn. Időnként kicsit sorba kellett állni a nagy érdeklődésre való tekintettel, de a szülők körbevezették a gyerekeket, és addig a legtürelmetlenebbek is elfoglalták magukat más játékkal. Az udvaron lábbal hajtós gokartok kergetőztek, a mini légvár és a rugós hintalovak a hűvösben várták a gyerekeket.

Gyermekjuniális volt a sárvári várban

Este 18 órától az Apnoé Zenekar hangolt a Várkert Színpadon. A Kincskereső Kisködmön, zenés mesejáték egyéni, magyar népi muzsikák feldolgozásával hamar a gyermekek szívébe lopta magát. A színpadon és a színpad előtt is táncoltak a gyerekek. Ha kincskeresővé akartál válni, elég volt beállni a többiek közé, és úgy ropni, ahogy csak a lábad bírja. A legtöbb gyerkőc arca ekkor már különösen díszes volt. Az arcfestők egész délután dolgoztak, megállás nélkül készítették a szebbnél szebb, izgalmasabb dekorációkat.

Az egész délutános program zárásaként a Nádasdy-vár dísztermében felcsendült a Capella Savaria koncertje. Műsorukban többek között Francesco Geminiani,
Giuseppe Antonio Brescianello, Tomaso Giovanni Albinoni, Pietro Antonio Locatelli darabokat hallhattunk. A teltházas koncert rengeteg érdeklődőt vonzott. Tulajdonképpen majdnem ki is szorult a közönség a díszteremből, ám pótszékekkel végül mindenki kapott helyet.

A jól sikerült program alatt a vár minden szegletében akadt egy kis érdekesség. Jó volt látni, hogy a családok bátrabban fedezik fel maguknak a Nádasdy-várat, nem sietnek, szívesen maradtak egészen estig.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Legfrissebb híreink:

Kiderült minden a detektívsarokban

Könyvtár

2019.05.02

Nyomok nyomán…

Éneklő Ifjúság. Csengettyűtől a műanyagpohárig

Szent László templom

2019.05.01

Kellemes Éneklő Ifjúság Sárváron…

Varázslatos tájakon

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.04.30

A székből fel sem állva…

Én a receptjeimmel is szeretek

Könyvtár

2019.04.23

Nőszemközt…

Programok és napsütés a húsvéti forgatagon

Nádasdy-vár

2019.04.23

Koncert, kézművesség, tojáskeresés…

Szállt a dal és szállt vele a lélek

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.04.16

Költői utazás…
Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Gerbert Judit irodalmi műsora

Könyvtár

2019. május 22. szerda 17:00

Személyes ismerősök…

Nőszemközt Pirivel
Vendég Mészáros Marianna

Könyvtár

2019. május 23. csütörtök 17:00

Jelenlét…

Kárpátia koncert- 2019

Nádasdy-vár

2019. május 24. péntek 19:00

Kárpátia a sárvári várban

Ez most komoly? Zenei hétvége 2.0

Nádasdy-vár

2019. május 25. szombat - május 26. vasárnap

A legszebb hangok…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!