Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Gyerekjuniális képekben elmesélve

Nádasdy-vár

2019.06.04

Az aulától a hátsó udvarig gyermekbarát programokat szerveztünk. A ponilovaglástól a mozgó bűvészen át az ugrálóvárig. A mesejátéktól a táncos koncerten keresztül Süsü, a sárkányig. És még sok minden más, ami mosolyt varázsolt a gyerekekre.

Gyerekjuniális képekben elmesélve

Jó volt körbe sétálni a várban vasárnap az idei gyerekjuniálison. Tavalyi rendezvényünkre is sok család ellátogatott. Most viszont többször úgy éreztük, megtelt a nézőtér. Hosszú sorban türelmesen vártak a gyerekek, még sorra kerülnek a lovagláshoz egy rendkívül türelmes és aranyos póni hátán.

A körhinta pedig meghozta az érzést, amikor egy kisfiú úgy érezte, itt az idő, hogy széttárja karjait és csukott szemmel érezze a napsütést és a menetszél finom simogatását az arcán.

A bűvész körbejárt és varázsolt. Szakmai szempontból ezt biztos úgy mondják, bűvészmutatványokkal kápráztatta el a közönséget. Azaz varázsolt, elvarázsolt minket. Mindennel, ami a bőröndjében elfért. Kártyapaklik, mindenféle színű zsinór, érmék, sőt még egy könyv is. Az ifjú nézők pedig ellestek egy-egy apró trükköt, hogy otthon elkápráztassák / elvarázsolják szüleiket vagy éppen a hugit.

Az aulában, a várudvaron mindenféle portéka között válogathattunk. Kézzel készült karkötők, sálak, kis és nagy tarisznyák, játékbabák, kedvenc állataink minden mennyiségben és színben. Tacskó, zsiráf, oroszlán, kiscica, maci. Persze manók minden mennyiségben.  Magas, alacsony, kövérkés, sovány. A nagyobbak számára ékszerek, egészséget javító kövek, biztonságot nyújtó pénztárcák. Vásárolhattunk még mézet, rétest, arrébb finom limonádét, hamburgert, gyermekkorunk kedvenc hot-dogját, mindenféle ízű, alkoholmentes koktélt és színes vattacukrot. Vásári kínálat egy szép napon.

És még nem szóltunk a műsorokról, a meglepetésekről, melyek a gyerekekre vártak. Kezdjük Micimackóval, aki vendégeket is hozott magával. Nem Tigrist, meg Zsebibabát, hanem egy másik nagy történet szereplőit, méghozzá a Csillagok háborúja sorozatból. Minden előzetes várakozással ellentétben még a főgonosztól sem riadtak meg a gyerekek, de a birodalmi zsoldosokkal is vidáman fotózkodtak.

Gyerekekkel telt meg a sárvári vár

A várkútnál kezdődött a műsorfolyam. H. Szabó Andrea zenés műsorral mozgatta meg az ovisokat és a kisiskolásokat. Majd a nagyszínpadon egy cirkusz műsorát hozta össze a közönség bevonásával Peti bohóc és Galóca. A Pengetős Trió Berta Alexandrával a népzene világába engedett bepillantást. A zene egyből táncba hívta a közönséget. A helyes lépéseket értő táncos mutatta meg.

A nap várva várt eseményei ekkor még nem értek véget. A vihartól egy kicsit féltünk, de épp csak súroltak minket a szürke, sőt néhol feketébe hajló felhők. A félelmünk elmúlt és a színpadon egyszer csak megjelent Süsü, a sárkány. Mi mindent el lehetne mondani az élőszereplős gyermekszínházról! Csupa jót! A vastaps mutatta a közönség szeretetét, sőt imádatát. Felnőttek és gyerekek egyaránt jó nagyokat kacagva, a megfelelő pontokon segítették a játék előrehaladást. A humor mindenkinek szólt, mindenki a maga gyermekkori emlékei, vagy aktuális élete alapján értette mindazt, ami elhangzott. Szuper volt.

A nap befejezéseként pedig a Funk Nu-Jazz Orchestra koncertje várt minket. Saját számok, feldolgozások zárták az estét a fények szép hangulatvilágításában.

Egy új szlogent kezdünk el használni. A kultúra ott van, ahol Te vagy. Az állítás igazságtartalmát a nap számunkra igazolta.

Gyerekekkel telt meg a sárvári vár
Jövőre ezért folytatjuk!

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Legfrissebb híreink:

Japán klub alakult a könyvtárban

Könyvtár

2019.06.20

Egy távoli ország közelről…

Utazásra indultunk. Zenélt a Contempo

Nádasdy-vár

2019.06.15

Hangulat a nyárestén…

Pünkösdi képek

Nádasdy-vár

2019.06.12

Pünkösdöltünk…

Fénybe kerültek a klasszikusok

Nádasdy-vár

2019.06.03

Néha könnyek a szemben…

Cseresznyefa virágzás után

Könyvtár

2019.05.28

Oshiro Con…

Könyvbemutató a fák alatt

Nádasdy-vár

2019.05.28

Történetek íróktól…
Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Program a mai napon

Nicsak, ki lakik itt?!

Nádasdy-vár

2019. június 26. szerda 20:30

Nevessünk együtt…

Közelgő programok

Sárvári Sörexpressz és XX. Fúvószenei Várfesztivál

Nádasdy-vár

2019. június 28. péntek - június 30. vasárnap

Minden egyben…

Képről képre

Folyosó galéria

2019. június 28. péntek 17:00

Témák és fotók…

Zenekompót 2.0 – stílusok találkozása

Nádasdy-vár

2019. július 02. kedd - július 07. vasárnap

A kompót hozzávalói…

Folkkvartett. A magyar népzene hagyománya

Nádasdy-vár

2019. július 02. kedd 20:00

A népzene szárnyán….

Countaktus Country zenekar

Nádasdy-vár

2019. július 03. szerda 20:00

Cowboyok a Zenekompóton…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!