Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 22:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Fesztivál az egész családnak

Nádasdy-vár

2019.07.26

A sárvári nyári fesztivál programjai a legszélesebb közönséget szólítják meg. Nemcsak a felnőtt korosztálynak, a fiataloknak kínál szórakozási lehetőséget, hanem a gyerekek számára is. Így válik családi programmá a város legnagyobb rendezvénye.

Gyerekbarát programok a Sárvár 50+ fesztiválon

Változatos programok és élmények várják a fesztiválra érkezőket. Koncertekre, táncbemutatókra, utcabálokra kerül sor. A gasztronómiai kínálat szintén gazdag lesz. Nemcsak a Postatér és a Hild park teraszain élvezhetjük a hangulatot, hanem a Borudvarban és a gasztrósoron is finom italokat és ételeket kóstolhatunk. A kézműves vásáron pedig kedves ajándékokat szerezhetünk be.

Fontosnak tartjuk azonban, hogy ne csak a felnőttek érezzék jól magukat, hanem a gyerekek is. Kreatív programokkal, játékos tudománnyal, az elmét megmozgató játékokkal és mindenféle gyermekbarát kínálattal várjuk az érdeklődőket. Nemcsak a kis-és nagyiskolások vehetnek részt a gyereksarok foglalkozásain, hanem az ovisok is. Őket képzett óvodapedagógus várja a korosztálynak megfelelő játékokkal, programmal.

Gyerekbarát programok a Sárvár 50+ fesztiválon

Nem maradhat el a sárvári programok állandóvá vált eleme a gyerekek által igencsak kedvelt kisvasút sem. Egy-egy kör és egy kis fantázia elég ahhoz, hogy úgy érezzük, világutazáson veszünk részt. Nem is csoda, hiszen a fesztiválra 10 néptáncos csapat is érkezik a zenekarokon kívül a világ minden tájáról. Mexikóiak és törökök, indonézek és németek, észtek és makedónok, csehek és szlovákok, Sárvár néptáncosai és a brassói magyarok.

Három kedves póniló is vállalja, hogy hátára vesz egy gyermeket. De aki csak meg szeretné simogatni az állatokat, azt is megteheti.

A Hild park árnyékos részén a vállalkozó kedvűeknek természetes, bőrbarát anyagokból arcot festenek, ideiglenes tetkót rajzolnak, illetve hennával a keleti világ gyönyörű díszeit örökítik meg. A sárvári nyári fesztivál így válik valódi családi programmá.

Játszóházak

Gyerekbarát programok a Sárvár 50+ fesztiválon

A Hild park árnyékos részén hangulatos környezetben egy kedves gyermekbarát lakást rendezünk be, ahol augusztus 17-től négy napon át változatos és izgalmas programokon vehetnek részt a gyerekek. Sőt az első napra olyan szakembereket hívtunk, akik nemcsak a legfiatalabbakat tudják megszólítani, hanem a felnőtteket is. Környezetünk tele van izgalmas és titokzatos jelenségekkel, melyek megismerésére nyílik most alkalom. A fizika érdekes világát mutatják be azok a kísérletek, melyek részesei lehetünk a koncertek mellett. Nemcsak a gyerekek számára lehet érdekes, hanem szüleik és nagyszüleik is rácsodálkozhatnak a játékokon át a világra. Engedjük magunkat elvarázsolni.

Vasárnap, augusztus 18-án a délutáni szieszta után jólesik a játék. Egy kicsit rajzolni, színezni, hajtogatni, ragasztgatni. Csak úgy lazán. Mindeközben egy kicsit gondolunk a jövőre, hiszen alig több mint egy hét múlva már kezdődik a suli. Ideje egy kicsit előre készülni, persze, nem direkt, hanem csakúgy észrevétlenül. Közben előkerül a lufi is, mellyel olyan varázslatokat hajthatunk végre, hogy nemcsak a mi állunk esik le, hanem anyué és apué is. Akik pedig mindezt segítik, nem mások, mint a kedves bohócok. Készülnek a rengeteg kellék mellett egy hatalmas tésztakészítő asztallal, ahol a legviccesebb mutatványok lepnek meg minket.

A fesztivál utolsó két napja szintén a kreativitásról szól, de emellett a logikáról és az önfeledt szórakozásról. A legnagyobb örömet, ahogy ezt bizony pszichológiai kísérletek bizonyítják, az elvégzett munka után érezzük. Mi most ezt szeretnénk megmutatni, természetesen a játékkal. Számtalan fejtörővel, izgalmas feladvánnyal, játékpályákkal várunk a játszósátorba mindenkit, gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Gyerekprogramok

Gyerekbarát programok a Sárvár 50+ fesztiválon

A játszóház mellett gyerekeknek szóló műsorokra is sor kerül, melyeken bátran közbe lehet kiabálni, lehet segíteni a produkció sikerét. A közösen átélt élmény a legjobb a világon, mert nemcsak jókat nevetünk, hanem egy életre meghatározó élményeket szerezhetünk.

Vaga Banda társulat óriásbábokkal érkezik a Sárvár 50+ programsorozatra augusztus 17-én, szombaton. Interaktív műsorukban a színjátszás világát idézik fel, természetesen egy görbetükrön keresztül. Egy történet, mely nemcsak egy fellépés, egy produkció születését meséli el, hanem szól rólunk, a közönségről is.

Augusztus 18-án, vasárnap pedig bohócshow-val kedveskedünk a gyerekeknek és természetesen a felnőtteknek is. Aki úgy érzi, szeretne segíteni a bohócoknak, természetesen, őt sem tartjuk vissza. Az ajándék az egyik legnagyobb kincs, a meglepetés okozta öröm.

A Sárvár 50+ gyerekprogramjai teszik teljessé a város legnagyobb nyári fesztiválját.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Legfrissebb híreink:

Telt ház hat napon át a Sárvár 50+ fesztiválon

Posta tér

2019.08.22

A folklór és a világzene találkozása

Történelmi csörte földön, égen

Nádasdy-vár

2019.08.01

Történelmi csörte tollal…

Óriási társaság

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.07.24

Három, vagy inkább több az egyben…

Egy rózsadombi villa története

Nádasdy-vár

2019.07.19

Zacskógyár, lóhús, mancizás…

Donizetti sikert aratott!

Nádasdy-vár

2019.07.17

Rita a fogadósnő története…

Amikor egy korszak megszólal

Nádasdy-vár

2019.07.15

Két évszázad zenéje…
Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 22:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Móra Ferenc: Rab ember fiai

Könyvtár

2019. augusztus 27. kedd 15:00

Olvassuk együtt!

Nyárvégi botforgatás

Nádasdy-vár

2019. augusztus 29. csütörtök 19:00

Koreográfia, zene, közösség…

Amerikai históriák
Rock and Roll Fesztivál

Nádasdy-vár

2019. augusztus 30. péntek 18:30

Parti, parti, parti

Malek Andrea és a Happy Dixiland Band

Nádasdy-vár

2019. augusztus 30. péntek 18:30

Minden korosztálynak…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!