Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 22:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Programok a mai napon

Nádasdy-vár Sárvár

38. Nemzetközi Folklórnapok

Nádasdy-vár

2018. augusztus 15. szerda - augusztus 19. vasárnap

Néptánc, Népzene

A házigazdák mellett hét országból érkeznek csapatok a sárvári folklórnapokra. Nemcsak a város különböző helyszínein lépnek fel a néptáncosok, hanem Vas és Zala megye több településén is. Öt nap a néptánc és a folklór jegyében.

Táncok, zenék, hagyományok…

Sárvár50! A nagy nap

Posta tér

2018. augusztus 19. vasárnap
10:00

Családi, Néptánc, Népzene

Sárváriak, közelről és távolról érkezett vendégeink közösen ünneplik ezen a napon a modernkori várossá avatást. A Nádasdy-vár udvarán, eső esetén a Tinódi Gimnázium tornacsarnokában kerül sor a hivatalos eseményekre, a koncertekre a Posta-téren.

Emlékezés és gála…

Válasszon programot!

Közelgő programok

Nádasdy-vár Sárvár

Sárvár50! Ünnepi hangulatban

Posta tér

Koncert, Gyerekprogram, Családi, Néptánc

2018. augusztus 20. hétfő

Ötven évvel ezelőtt a várossá avatás napján megtelt a sárvári Kossuth tér és környéke. Fél évszázaddal később, 2018-ban hasonlóképp hatalmas bulival várunk mindenkit. És még egy rangadót is megismétlünk. Helyszínek Posta tér és a Sporttelep.

Töltsük közösen a napot…

A miniszter félrelép

Nádasdy-vár

Színház

2018. augusztus 24. péntek 20:30

Péntek estére könnyed kikapcsolódást ajánlunk a színházat kedvelőknek. A Bánfalvy Stúdió: A miniszter félrelép című bohózatát mutatja be Sárváron. Patinás szereposztás, világhírű darab. Kell ennél több?

Nevessünk együtt!

Sárvár50!

Jubileumi programok

Sárvár50! Ünnepi hangulatban

2018. augusztus 20. hétfő

Ötven évvel ezelőtt a várossá avatás napján megtelt a sárvári Kossuth tér és környéke. Fél évszázaddal később, 2018-ban hasonlóképp hatalmas bulival várunk mindenkit. És még egy rangadót is megismétlünk. Helyszínek Posta tér és a Sporttelep.

Püspöki szentmise

Szent László templom

11:00

Kinizsi Öregfiúk –Ferencváros Öregfiúk

Sárvár FC Sporttelep

15:30

Kanta Judit és zenekara - gyerekműsor

Posta tér

17:00

Meditárren táncok Mallorcáról

Posta tér

18:00

Még további 4 program lesz a rendezvényen.

Töltsük közösen a napot…

Jubileumi programok augusztus 17-20 között Sárváron

Nádasdy Ferenc Múzeum

9:00-21:00

Mi vagyunk a huszárok!

Állandó kiállítás

Az állandó kiállítás nemcsak végigvezet a huszárság történetén, fordulópontjain, hanem felidézi a legmagyarabb fegyvernem mindennapjait, hagyományait. Egyenruhák, szablyák, lőfegyverek mellett kitüntetések, festmények, sportdíjak mondják el a huszárok történetét.

Fegyverek, egyenruhák, bajszok…

Díszterem. A történelem képei

Állandó kiállítás

A sárvári vár díszterme Magyarország legszebb belső terei közé tartozik. Minden négyzetcentiméterét falfestmények, stukkók díszítik. A terem kialakítása és mennyezeti festményei a Nádasdy III. Ferenc megrendelésére készült. Még ma is hatása alá kerül az, aki ide belép.

Titkok sora…

Ismerje meg a Nádasdy Ferenc Múzeum kiállításait!

Galériák

Szünnap

Németh Mihály szobrai

Németh Mihály

Állandó kiállítás

A sárvári szobrász életmű kiállítása a várban tekinthető meg.

Kiállítás a bástyában...

Hazatérők

Galeria Arcis

2018. augusztus 05. - augusztus 31.

A kortárs művészet sárvári kiállítóhelye fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepli. A Galeria Arcis sárvári művészek kiállításával foglalja össze az elmúlt négy évtizedet. A változatos műfajok jelzik a város teremtő erejét.

Jubileumi körkép…

SÁRVÁR 50 – fotókiállítás

Folyosó galéria

2018. július 22. - augusztus 21.

A város modernkori várossá avatásának fél évszázados évfordulójára fotóalbum jelenik meg. A kötet kiállítással egybekötött bemutatójára a vár Folyosógalériáján kerül sor.

Pillanatfelvételek az örökkévalóságnak…

Hírek, kiállítások, a Nádasdy-vár galériái

Könyvtár

0

A könyvtár hírei

A Szimatok nyerték a Detektívsarok játékot

A könyvtár 2010 óta hirdeti meg a Detektívsarok című játékot. A tanéven átívelő program játékos formában, a modern technika lehetőségeit felhasználva ösztönzi nyomozásra a csapatokat. A felső tagozatos tanulók pontokat gyűjtve válhatnak mesterdetektívvé.

Nyomozás a könyvtárban…

Dőzsölt a hold a könyvtárban

A sárvári könyvtárban komoly érdeklődés mellett mutatták be Tóthárpád Ferenc legújabb verseskötetét. Kihirdették a meghirdetett rajzpályázat eredményeit, zenélt a Rózsabors Műhely, a gyerekekkel együtt rajzolt az illusztrátor.

Érzékek özöne…

Könyvtár

Nádasdy-vár

Hírek

Újra táncol Sárvár

Nádasdy-vár

2018.08.16

A csoportok bemutatkozásával megkezdődött Sárváron a 38. Nemzetközi Folklórnapok rendezvénysorozata. A várudvar nagyszínpadán a hivatalos megnyitó után az együttesek egymás után kápráztatták el a várudvart megtöltő közönséget.

Táncok kavalkádja…

Észre se vesszük, mi hiányzik

Németh Mihály

2018.08.10

93. évében elhunyt Német Mihály szobrász. Sárváron élt, köztünk, velünk. Közben faragott, rajzolt, írt, biciklizett, élt és élt. Könnyedén az életet, komolyan a művészetet. Kilenc évtized mindenkiért.

Nem nekrológ…

Tehetség a színpadon

Nádasdy-vár

2018.08.07

A Civil napok keretében újra sárvári művészeti egyesületek mutatkoztak be a vár színpadán. Három estén keresztül nemcsak a város polgárai, hanem a Sárvárra érkező vendégek is meggyőződhettek arról, hogy bizony zajlik az élet.

Zene, tánc a színpadon…

Nádasdy-vár

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!