Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Közelgő programok

Nádasdy-vár Sárvár

A szépség szerelmese. Körösfői Kriesch Aladár

Nádasdy Ferenc Múzeum

Előadás

2018. október 25. csütörtök 17:00

A magyar szecesszió hangulatát érezhetjük át egy délután a sárvári múzeum dísztermében. A máig ható boldog békeidők egyik jelentős alkotójáról, Körösfői Kriesch Aladárról unokája tart előadást eredeti festmények, grafikák felvonultatásával.

Eredeti módon…

Jam-parti Simon Júdás előtt

AZK

Koncert

2018. október 26. péntek 20:00

A Nádasdy-vár pincéjében újra megrendezésre kerül hagyományteremtő Jam-esténk. A világhírű rock slágereket sárvári és zalaegerszegi zenészek szólaltatják meg.

Amíg a forralt bor elkészül…

Egy este a grófnő árnyékában

Nádasdy Ferenc Múzeum

Vágj bele!, Könyvbemutató

2018. november 03. szombat 18:00

Egy fiatal lány csupán a nővérét kereste, de a titok, amire talált, megváltoztatta az életét. Szűk folyosók, alig látszó boltívek árnyékában egy mélyebbre vezetnek a szálak. Közben a messzi távolból csatazaj hallatszik.

Árnyékok mélyén…

Nádasdy Ferenc Múzeum

9:00-17:00

Mi vagyunk a huszárok!

Állandó kiállítás

Az állandó kiállítás nemcsak végigvezet a huszárság történetén, fordulópontjain, hanem felidézi a legmagyarabb fegyvernem mindennapjait, hagyományait. Egyenruhák, szablyák, lőfegyverek mellett kitüntetések, festmények, sportdíjak mondják el a huszárok történetét.

Fegyverek, egyenruhák, bajszok…

Díszterem. A történelem képei

Állandó kiállítás

A sárvári vár díszterme Magyarország legszebb belső terei közé tartozik. Minden négyzetcentiméterét falfestmények, stukkók díszítik. A terem kialakítása és mennyezeti festményei a Nádasdy III. Ferenc megrendelésére készült. Még ma is hatása alá kerül az, aki ide belép.

Titkok sora…

Ismerje meg a Nádasdy Ferenc Múzeum kiállításait!

Galériák

Szünnap

Németh Mihály szobrai

Németh Mihály

Állandó kiállítás

A sárvári szobrász életmű kiállítása a várban tekinthető meg.

Kiállítás a bástyában...

Hírek, kiállítások, a Nádasdy-vár galériái

Könyvtár

09:00 - 13:00

Következő program

Testi-lelki egészség

2018. október 24. szerda 17:00

Mit jelent egészségesnek lenni? Ki ellen vétettünk, ha megbetegszünk? Mitől függ a megfelelő életminőség? Többek közt ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk Horváth Sándorné életmód tanácsadó előadásából.

Egészségklub a könyvtárban

A könyvtár hírei

Megszállták az olvasók a könyvtárat

Az olvasás mellett a beszélgetésről, a zenéről, a közös játékról szólt a könyvtári hét. Nemcsak nappal, hanem egy éjszaka is nyitott kapukkal várták a régi és új ismerősöket, akik végül barátokká váltak.

Könyvtári hét éjjel nappal…

Könyvtár

Nádasdy-vár

Hírek

Világérzés a szemetelő esőben…

Nádasdy-vár

2018.09.18

Szeptember 14, péntek este. A vár színpadán a budapesti Keep Floyding színekben és hangokban teljesítette ki az egykoron Cambridge-ben alakult angol, ma már rock legendának számító Pink Floyd zenekar zenei örökségét.

Keep Floyding beszámoló

A miniszter félrelépett Sárváron

Nádasdy-vár

2018.08.29

Közel hatszáz néző volt kíváncsi a Bánfalvy Stúdió bemutatójára, melyben a miniszter félrelépett. A kétfelvonásos darab az első percétől az utolsóig tartogatott meglepetést. A folyamatos nevetés és a vastaps jelezte, egy jó este volt a várban.

Képek egy félrelépésről…

Boldog születésnapot, Sárvár!

Nádasdy-vár

2018.08.21

Négy napot át együtt ünnepeltük Sárvár modernkori várossá avatásának fél évszázados évfordulóját. A Nádasdy-várban, a Posta téren és a Hild parkban számos programmal igazi születésnapi partin érezhettük magunkat.

Együtt ünnepeltünk…

Nádasdy-vár

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!