Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Sikeres pályázat! Fogadó az öt húrhoz – új klub

Nádasdy-vár

2020.11.25

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy maradandó és változatos élményekkel fogadhassuk a Nádasdy-várba ellátogató vendégeket. A változás lehetőségével élve ezért belevágunk az elkövetkezendő évek egyik legnagyobb kalandjába, hiszen a zene a mindenünk!

Fogadó az öt húrhoz a sárvári várban

Sok jó ötlet megvalósulásának útjában csak az anyagi forrás hiánya áll. Idén még egy nehezítő tényezővel kellett szembenéznünk és megtanulni élni mellette, mint egy kellemetlen szomszéddal – ez a pandémia elterjedése. 

A vírus azonban nem akadályozhatja meg a tervezés lehetőségét, nem teszi semmissé az igényt, hogy minél teljesebben éljük meg a művészetek valamennyi spektrumát. Amit megélni akkor lehet igazán, ha ott van a szervező, ott van az ötlet, ott a művészet maga, és mindez eljut a közönségig. 

Örömmel jelentjük, hogy a következő évre tervezett egyik programsorozatunkra, könnyűzenei koncertek szervezésére 3.350.000,- Ft-ot nyertünk a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumától. 

A támogatás lehetővé teszi, hogy 2021-ben 15 blues, rock és folk előadó adjon koncertet Sárváron. Ebből 12 előadó először jár városunkba, és már most tudjuk, hogy nem utoljára. A forrásnak köszönhetően jövőre itt lesz velünk a Teddy Harpo One Man Band, a The Asphalt Horseman, a Chameleon Jazz Band, a Szilárd Piano Project (Quimby zongoristája) Galambos Dorinával, az AkiMer zenekar, a The Garde, a Dirty Slippers, Hangácsi Márton, Hrutka Róbert és zenekara, a Folk on 45, a Madrass és még sokan mások!

Fogadó az öt húrhoz a sárvári várban

Fogadó az öt húrhoz – blues és folk

Egy szokatlan, játékos és zenei élményeket ígérő programsorozat első lépéseként arra is figyelmet fordítunk, hogy a környezet bár önmagában is izgalmas, hiszen az országban kevés zenei koncert zajlik egy többszáz éves vár falai között, tegyünk rá még egy lapáttal! Varázsoljunk – ha úgy tetszik, és tegyük a Fogadót az öt húrhoz exkluzív helyszínné, melyet nem lehet összekeverni egy másikkal, amely olyan élményeket ad, amiket a közönség máshol nem kap meg. Túlzásnak tűnik? Vagy megfoghatatlannak? Tele vagyunk várakozással, hogy bebizonyítsuk – minden lehetséges. 

Ennek érdekében még több pályázatot írtunk és adtunk be technikai háttér kiépítéséhez, még többet a Nádasdy-vár koncerthelyszínének környezetfejlesztéséhez, és még többet, hogy ez a kezdeményezés ne csak egy egyszeri fellángolás legyen, hanem egy megbízható és állandó ajánlat a város és környéke kimozdulni vágyó közönsége számára. 

Sokféle klub létezik – a miénk a garancia kíván lenni az igényes szórakozás színterén. Ehhez pedig három dolog kell. Jó koncertek, igényes környezet, és minden igényt kielégítő vendéglátói és kényelmi kiszolgálás. Lépjünk hát be együtt a következő évbe, és igyekezzünk maximálisan kihasználni mindent, amit kínál!


Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Legfrissebb híreink:

Ennyi híres ember egyszerre együtt

Könyvtár

2021.11.25

Aláírások…

Tovább, tovább. Gimikiállítás a Folyosógalérián

Folyosó galéria

2021.11.04

Térben, időben…

Könyvvel könnyebb! Könyvtári napok Sárváron

Könyvtár

2021.10.26

Mert mindig kell egy könyv…

Cicelle + a sárvári Folyosó Galériában

Folyosó galéria

2021.07.09

Emlékkiállítás a várban

Csillagok, fények, lángok. Szent Iván éjjele

Nádasdy-vár

2021.06.29

Kell játszani…

Átalakulások. Első koncertnap a Fogadó az öt húrban

Nádasdy-vár

2021.06.15

Becses pillanatok…
Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!