9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva óráig

Programnaptár

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Detektívsarok online

Könyvtár

2021.02.19

A járványhelyzet miatt tavaly októberben rendhagyó módon indult a Detektívsarok játék. A személyes találkozásokat felváltotta az online tér, melyben mégis jól érzik magukat a résztvevők.

Félidőnél a sárvári detektívsarok játék

Az új tanévben, tavaly ősszel tizedik alkalommal indítottuk útjára a játékot, igaz, hogy online, de a gyerekek lelkesedése töretlen. Idén 21 csapat nevezett a sárvári és a környékbeli általános iskolákból, hogy kipróbálják nyomozói tehetségüket.

Az első forduló hagyományosan a bemutatkozással szokott kezdődni, de sajnos most a járványhelyzet miatt rendhagyó módon, nem személyesen, a zsűri előtt mutatkoztak be a résztvevők, hanem e-mailben küldték el csapatukról az általuk legfontosabbnak tartott információkat.  Ötletesebbnél ötletesebb versikéket, rajzokat, sőt videókat kaptunk, amit természetesen pontokkal jutalmaztunk. Aztán kezdetét vette a felkészülés a nyomozói munkára.  A tanulók havonta megkapják a rejtélyes Főnyomozó levelét és a feladatokat, amit adott határidőig vissza kell küldeniük. A második és harmadik forduló a nyomozói alapismeretek elsajátításáról szólt. A diákok megismerkedhettek a legfontosabb fogalmakkal, mint például nyombiztosítás, ujjlenyomat, rabosítás, bizonyíték, de a feladatok segítségével rávilágítottunk a detektívek elengedhetetlen tulajdonságaira, jellemzőire is. Minden feladatlap tartalmaz egy plusz figyelmet igénylő feladatot is, miszerint a megoldások egyik betűjét meg kell jegyezni, felírni, elraktározni, mert az utolsó fordulóban ennek nagy jelentősége lesz, hiszen a betűket összeillesztve is kiderül majd egy rejtély. 

Most érkeztünk el a játék félidejéhez és azt tapasztaljuk, hogy fordulóról fordulóra javul a gyerekek megfigyelőképessége, sőt egyre logikusabb gondolkodásra sarkallják a feladatok őket. Így a következő hónapokban elindulhat a „valódi” bűnesetek felderítése. Reméljük, hogy májusban, az utolsó fordulóban már személyesen a könyvtárban mérhetik össze tudásukat, ügyességüket a csapatok. Addig is kitartást, jó nyomozást kívánunk a mesterdetektívvé válás útján!

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Legfrissebb híreink:

Ablakok és ajtók. Intézményeink nyitvatartása

Nádasdy-vár

2023.01.26

Lehetőségek…

Egy táskányi könyv! Készüljön velünk az ünnepre

Könyvtár

2022.12.06

Ünnep velünk…

Momó, Kótyonfitty, Csuporka és a gyerekek

Könyvtár

2022.11.30

Momó-játék…

Pályázati felhívás igazgatói munkakör betöltésére

Nádasdy-vár

2022.11.29

Felhívás...

Pont a város közepén. Könyvtári napok

Könyvtár

2022.10.25

Hetven éve…

A Szakkör – Sárváron is nyertünk!

Nádasdy-vár

2022.10.12

Klasszikus kézművesség…
Vissza

Könyvtár nyitvatartása

kedd - péntek: 13:00 - 17:00

szombat: Zárva

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Emlékezzünk Tinódira!

Nádasdy-vár

2023. január 30. hétfő 13:30

Tinódinap…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!