Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Ez most komoly? Zenei hétvége 2.0

2019. május 25. szombat - május 26. vasárnap

Koncert

Hangszer, korszak, zenei produkció értelemben országosan nagy választék várja a klasszikus zene rajongóit. Elmondjuk, hogy május utolsó hétvégéjét miért érdemes a Nádasdy-várban kínált komolyzenei koncertekkel tölteni. Elegánsan sokrétű lesz az idei program.

Minden álom az első képekkel kezdődik, amiben elképzeljük, hogy Sárvár akár a zene fellegvára is lehetne. A régi zenéé, a modernné, a rocké, a klasszikus művészeteké. Érdekes és felemelő érzés végigsétálni nyári koraestéken a vár udvarán, megtalálni a színpadnak is megfeleltethető, különösen izgalmas zegzugokat, és máris odahallani a dallamokat.

Így tettünk, és megszületett az ötlet, kerek egy éve – idén pedig máris megduplázott erővel és kínálattal folytatjuk a klasszikus zene éltetését.

Lesz gyerekműsor, utcazene a várudvaron, régizene a múzeumban, kamarazene a várkertben, de még egy kis operett is. Kínálunk zenei jammet, hangszerbemutatót, orgonakoncertet és még sok minden mást.

Ráadásul mindkét este fényfestéssel kombinált koncertek várhatók. Látvány és hangzásvilág egyben: egy innovatív kezdeményezés, ahol minden az érzékeké!

Nincs miért otthon maradni! Ezt most komolyan mondjuk.

Még rossz idő esetén sem, mert akkor is megtartjuk előadásainkat.

Ez most komoly? Zenei hétvége 2.0 a Nádasdy-várban

2019. május 25. szombat

Nádasdy-vár - 16:00

Savaria Brass gyerekkoncert

Koncert, Gyerekprogram

Komolyzenei hétvégénk első koncertjét a gyerekeknek ajánljuk. A Savaria Rézfúvós Együttes előadásában a zene történetének legizgalmasabb és egyben legviccesebb megállóival ismertetik meg a gyerekeket.

Nem komolyan…

Nádasdy Ferenc Múzeum - 17:30

Davidovics Igor és Szászvárosi Sándor koncertje

Koncert

A két legenda egy színpadon Sárváron! A barcelonai Davidovics Igor ritkán vendégszerepel itthon, Magyarországon. A régizene rajongói még ritkábban láthatják őt egy színpadon a másik nagymenővel, Szászvárosi Sándorral.Igazi kuriózum ígérkezik!

Egy megismételhetetlen koncert….

Nádasdy-vár - 18:30

Giusto Kamarazenekar koncertje

Koncert

A zenei hétvége kertszínpada idén is kiváló helyszín a kamarazenéhez. Vendégünk a Giusto Kamarazenekar. Hangversenyük klasszikus slágerek és fülbe mászó dallamok szárnyán andalítja el az igényes zenére vágyó hallgatóságot.

Vonós kamarazene...

Nádasdy-vár - 19:30

Az operettől napjainkig

Koncert

A Savaria Rézfúvó Kamaraegyüttes a Savaria Szimfonikus Zenekar tagjaiból alakult, és bár ez a jelenlegi tagokon nem látszik: a zenekar nem mai gyerek. 1976 óta fújják a rezet. Előadásukban átívelő hidat játszanak a mai zene és a klasszikusok között.

Egyedi hangzásvilág...

Nádasdy-vár - 21:00

Szirtes Edina Mókus feat. Jammal

Koncert

A szombati nap lezárásaként Szírtes Edina Mókus és Jammal a Nádasdy-vár nagyszínpadára lépnek, és olyat tesznek, ami után mindenkinek megváltozik a kortárs innovatív komolyzenéhez fűződő viszonya.

Fény és zeneshow

2019. május 26. vasárnap

Nádasdy-vár - 16:00

Talamba Ütőegyüttes

Koncert, Gyerekprogram, Családi

Zenei hétvégénk vasárnapján is válogathatunk a zenei programok között. A hangszerbemutatóval egybekötött Talamba koncertet kifejezetten családoknak ajánljuk. A gödöllői zenekar Európa-szerte kedvelt produkciója most Sárváron kerül bemutatásra.

Ritmustanulmányok és játék

Nádasdy-vár - 17:30

Bassiana Brass. Bemutatkozó koncert

Koncert

Komolyzenei hétvégénk helyi zenekar műsorával folytatódik vasárnap délután. Egy friss kezdeményezés első koncertjével lepjük meg a sárváriakat. A Bassiana Brass nagy izgalommal várja az alkalmat, mi pedig őket!

Kik vagytok fiúk?

Nádasdy Ferenc Múzeum - 18:30

LORDS OF THE ORGAN III.

Koncert

Bachot kívánt a lelkünk, a díszterembe álmodtuk a helyszínt. Legyen lélekemelő, elegáns: valami, ami örökre a lelkünkbe ég. Rákász Gergely pedig mindezt lehetővé teszi számunkra. Komolyzenei hétvégénk gyöngyszemét ajánljuk figyelmébe!

Rákász Gergely orgonakoncertje

Nádasdy-vár - 19:30

Kruppa Quartet

Koncert

A Kruppa Quartet rendszeresen mutat be klasszikus és kortárs komolyzenei műveket . koncertjein. Hangulatos előadásuk minden várlátogató számára kellemes meglepetést ígér.

Klasszikusok a várkertben…

Nádasdy-vár - 21:00

A Kőszegi vonósok fényjátéka

Koncert

A Kőszegi Vonósok Singfonia fantázianévre keresztelt koncertjét hallhatják és láthatják a Nádasdy-várban komolyzenei hétvégénk fináléjaként. A zenekar tavaly már járt nálunk, felejthetetlen élményeket szereztek a komolyzene rajongóinak.

Singfonia alla Kőszeg in Sárvár!

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!