9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva óráig

Programnaptár

Sárvári advent

Nádasdy-vár Sárvár

Emlékek, hangulatok

2021. december 10. péntek - december 12. vasárnap

Koncert

Advent harmadik hétvégéjén karácsonyi dallamok, magyar népdalok, hazai és nemzetközi slágerek egyaránt felhangzanak a színpadon. A gyerekeket pedig meseelőadás és mézeskalácsházikó díszítés várja. Közeledik karácsony napja, idézzük fel saját emlékeinket.

Színek és illatok. Megszoktuk, hogy ezek nélkül nincs karácsony. Az ünnephez hozzátartoznak a díszek, a készülődés kedves hangulata, a konyhából kiszüremkedő finom illatok. Az ezüst és arany díszek, a piros és zöld lámpák, a világos és csokibarna sütemények. A fahéj, a szegfűszeg és a narancs illata. És a zene, a csendes és andalító dallamok, az emlékeket felidéző hangok.

A sárvári advent harmadik hétvégéje ezt a hangulatot kínálja.

Advent harmadik hétvégéjének programja Sárváron

2021. december 10. péntek

Posta tér - 18:00

Tárkány Trió koncertje

Koncert, Népzene

Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművész zenekarával a magyar népi cimbalomzenét mutatja be és folytatja a cimbalom-prímás hagyományt. A trió adventi koncertjén eredeti magyar népzenét és tradicionális átdolgozásokat hallhatunk.

Népzene…

Posta tér - 20:00

Horváth Meggie és zenekara

Koncert

Horváth Meggie édes-szomorkás hangulatú blues koncertjeit jól ismeri a sárvári közönség. A füstös, karakteres hangjáról közismert énekesnő adventi koncertjén ismert karácsonyi dalok és saját szerzemények csendülnek fel.

Fények…

2021. december 11. szombat

Posta tér - 17:00

A sárvári polgárőrök adventi gyertyagyújtása

Gyertyagyújtás

Adventi, városi hagyományainknak megfelelően idén is Sárvár egyesületei, intézményei közreműködésével lobbannak fel az adventi koszorú gyertyalángjai. A harmadik gyertyát idén Sárvár Város Polgárőr Egyesülete gyújtja meg.

Felelősség…

Posta tér - 17:30

Karácsony várás a Portéka színpad meséjével

Gyerekprogram, Bábszínház

Szeretjük az egyszerű, szívmelengető meséket. Összekötjük a karácsonyt, az advent időszakát a legkedvesebb történetekkel. Ami a szívnek kell, azt egy jó mesében megtaláljuk. Gyermekeink kipirult arccal hallgatják a színpad előtt állva.

Mesés advent…

Posta tér - 18:30

Napfonat – adventi koncert

Koncert

A Napfonat 2018 tavaszán alakult energikus női, ütős hangszerekkel kiegészített a cappella együttes. Adventi koncertjükben kifejezetten adventi és karácsonyi hangulatú, kamarakórus átdolgozásokat hallhatunk.

Harmónia…

Posta tér - 20:00

Pély Barna adventi szólókoncertje

Koncert

Pély Barna adventi hangulatú koncertje az elgondolkodtató szövegei, finom dallamai miatt vált a közönség kedvencévé. A művész szólókoncertjén többek között, az elmúlt évek legsikeresebb szerzeményeit hallgathatjuk meg.

Szív…

2021. december 12. vasárnap

Nádasdy Ferenc Múzeum - 14:00-17:00

Mézeskalácsházikó a múzeumban

Vágj bele!, Gyerekprogram

A karácsonyi díszek, a teríték szinte kötelező eleme egy mézeskalács a karácsonyfán, egy házikó az asztalon. A díszterem feldíszített fenyője mellé most elkészítjük a múzeum mézeskalácsát is, de otthonra is biztosan jut az alkotásokból.

Házikó…

A belépés díjtalan.

További adventi programok:

2021. november 26. péntek - november 28. vasárnap

Az év utolsó hetei már az ünnepről szólnak. Készülünk a karácsonyra, belül, a szívünkben és kívül, hogy néhány napra átadjuk magunkat egy leírhatatlan érzésnek. Egy érzésnek, hogy nem vagyunk egyedül, mert valaki vigyáz ránk.

Még további 3 program lesz a rendezvényen.

Fények…

2021. december 03. péntek - december 05. vasárnap

Sok kisgyermek fog tollat vagy szól szüleinek, hogy kérjen valamit a Mikulástól. Egy régen vágyott játékot, egy kiskutyát, egy egyszarvút. Advent második hétvégéjén megérkezik a Mikulás is, mi pedig várjuk sok zenével, családias koncertekkel.

Még további 1 program lesz a rendezvényen.

Érkezik…

2021. december 17. péntek - december 19. vasárnap

Közeledik az ünnep, karácsony ünnepe. Krisztus születésének ünnepe. A fény áttöri a sötétséget, a fény elhozza a reményt. Karácsony mindannyiunk ünnepe, amikor tele várakozással fordulunk az elkövetkező napok elé.

Még további 4 program lesz a rendezvényen.

Türelem…

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!