Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program

Nádasdy-vár Sárvár

#ELŐJEGYEZTELEK
Laár András

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. július 19. péntek 20:00

Beszélgetés

Minden évszakban meghívunk egy művészt, akit arra kérünk, hogy ne csak műsorát adja elő, hanem üljön le velünk beszélgetni. Hadd ismerjük meg őt, miközben ő is megismer minket. Nyári vendégünk Laár András, akivel itt lesz Besenyő Pista bácsi is.

#ELŐJEGYEZTELEK. Laár András a sárvári múzeumban

A L’art pour l’art Társulat honlapján olvasható önéletrajz szerint Laár András zeneszerző, szövegíró, gitáros, énekes, költő, humorista, színész. Mindegyik olyan tevékenység, mely önmagában megér egy beszélgetést és mindegyikből megvalósulhat egy önálló est.

Mi arra vállalkozunk, hogy a júliusi nyári estén esszenciáját adjuk ennek a sokoldalúságnak. Nem mindenből egy picit, hanem a legjobbat.

Az #előjegyeztelek programunk sárvári találmány. A művészek járják az országot és előadják az előre megszerkesztett, próbák hosszú során át begyakorolt műsoraikat. A közönség pedig jól szórakozik. Egy apró hiányérzet mégis ott marad. Vajon a műsor előtt vagy után, a hétköznapokban, az élet pillanataiban a művészúr vagy a művésznő mit tesz, hogy érez. Mi vezérli? Mi ezekre kérdezünk rá.

Nem pletykákra, szaftos történetekre vagyunk kíváncsiak, hanem az emberre. És közben részletek hangzanak el jól ismert jelenetekből, számokból.

Amikor előző vendégünkkel, Berecz Andrással beszélgettünk, rájöttünk még valamire. Az est nemcsak nekünk adott valami pluszt, egy élményt, egy érzést, hanem bizony az ének- és mesemondónak is. Közelebb került közönségéhez, velünk.

Laár Andrással is sokat beszélgetünk és sokat játszunk. Megismerjük a zeneszerzőt, a szövegírót, a gitárost, az énekest, a költőt, a humoristát, a színészt. És Besenyő Pista bácsit. És a filozófust, a gondolkodót. Hagyományos és szokatlan kérdésekkel kerülünk egyre közelebb egymáshoz.

Olyan gazdag évtizedekkel ismerkedhetünk meg, melyben sok minden jól megfért egymás mellett.  Emlékezzünk a Kft. Zenekarra. Már első számaikkal (többek közt a Bábu vagy) felhívták magukra a figyelmet, majd következtek sorba a slágerek, mint az Afrika, vagy a Siker, nők, csillogás. A komolyan vett humor a L’art pour l’art társulat teltházas előadásaiban szintén országos sikert aratott és arat ma is.

Megszületett és velünk él Besenyő Pista bácsi, aki életbölcsességeivel segíti az eligazodást az élet nagy labirintusában. Arról már igazán nem tehet, hogy sokszor falba ütközünk, ha hallgatunk rá. Ugyanennek az életnek a része buddhista filozófia, a keleti gondolkodás. Lesz mit szóba hozni! Barátságokat, művészi ambíciót, költészetet, zenét, fantáziát, kreativitást.

A beszélgetést Molnár Andrea, a Nádasdy Kulturális Központ munkatársa vezeti. Mire a végére érünk, biztosan nem marad hiányérzetünk.

A Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében megrendezésre kerülő estre jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért minden érdeklődőt kérünk, hogy időben vásárolja meg a belépőjegyet.

A jegyek június 24-től vásárolhatók a Nádasdy Kulturális Központban.

Belépőjegy:

Egységes: 3200,- Ft

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Legfrissebb híreink:

Videojátékok a könyvtárban. Gyere Te is játszani!

Könyvtár

2020.01.22

Játék nálunk…

Mochi és Karuta a japán klubban

Könyvtár

2020.01.21

Távoli szokások…

Ünnepre hangoltak a programok a könyvtárban

Könyvtár

2020.01.08

Ünnepre hangoló…

Karácsonyi rajzpályázat eredményhirdetése

Folyosó galéria

2019.12.17

Kategóriák és ötletek…

Lélekemelő zene szólt a könyvtárban

Könyvtár

2019.12.14

Spirituális világzene…

Gárdonyi nyomában

Könyvtár

2019.11.26

Lelki finomság…
Vissza

A múzeum nyitvatartása

hétfő: Zárva

kedd - vasárnap: 09:00 - 17:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Mindennapi kenyerünk

Könyvtár

2020. január 29. szerda 17:00

Az igazi kenyér…

Nőszemközt Pirivel és Popova Natalyával

Könyvtár

2020. január 30. csütörtök 17:00

Messziről jött…

Hogyan éljük túl a 16. századot?

Nádasdy Ferenc Múzeum

2020. január 31. péntek 18:00

Emléknap…

Ajándék tárlatvezetés #5
Sárvári arcok

Nádasdy Ferenc Múzeum

2020. február 01. szombat 15:00

Jófejek…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!