Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program

Nádasdy-vár Sárvár

#ELŐJEGYEZTELEK
Laár András

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. július 19. péntek 20:00

Beszélgetés

Minden évszakban meghívunk egy művészt, akit arra kérünk, hogy ne csak műsorát adja elő, hanem üljön le velünk beszélgetni. Hadd ismerjük meg őt, miközben ő is megismer minket. Nyári vendégünk Laár András, akivel itt lesz Besenyő Pista bácsi is.

#ELŐJEGYEZTELEK. Laár András a sárvári múzeumban

A L’art pour l’art Társulat honlapján olvasható önéletrajz szerint Laár András zeneszerző, szövegíró, gitáros, énekes, költő, humorista, színész. Mindegyik olyan tevékenység, mely önmagában megér egy beszélgetést és mindegyikből megvalósulhat egy önálló est.

Mi arra vállalkozunk, hogy a júliusi nyári estén esszenciáját adjuk ennek a sokoldalúságnak. Nem mindenből egy picit, hanem a legjobbat.

Az #előjegyeztelek programunk sárvári találmány. A művészek járják az országot és előadják az előre megszerkesztett, próbák hosszú során át begyakorolt műsoraikat. A közönség pedig jól szórakozik. Egy apró hiányérzet mégis ott marad. Vajon a műsor előtt vagy után, a hétköznapokban, az élet pillanataiban a művészúr vagy a művésznő mit tesz, hogy érez. Mi vezérli? Mi ezekre kérdezünk rá.

Nem pletykákra, szaftos történetekre vagyunk kíváncsiak, hanem az emberre. És közben részletek hangzanak el jól ismert jelenetekből, számokból.

Amikor előző vendégünkkel, Berecz Andrással beszélgettünk, rájöttünk még valamire. Az est nemcsak nekünk adott valami pluszt, egy élményt, egy érzést, hanem bizony az ének- és mesemondónak is. Közelebb került közönségéhez, velünk.

Laár Andrással is sokat beszélgetünk és sokat játszunk. Megismerjük a zeneszerzőt, a szövegírót, a gitárost, az énekest, a költőt, a humoristát, a színészt. És Besenyő Pista bácsit. És a filozófust, a gondolkodót. Hagyományos és szokatlan kérdésekkel kerülünk egyre közelebb egymáshoz.

Olyan gazdag évtizedekkel ismerkedhetünk meg, melyben sok minden jól megfért egymás mellett.  Emlékezzünk a Kft. Zenekarra. Már első számaikkal (többek közt a Bábu vagy) felhívták magukra a figyelmet, majd következtek sorba a slágerek, mint az Afrika, vagy a Siker, nők, csillogás. A komolyan vett humor a L’art pour l’art társulat teltházas előadásaiban szintén országos sikert aratott és arat ma is.

Megszületett és velünk él Besenyő Pista bácsi, aki életbölcsességeivel segíti az eligazodást az élet nagy labirintusában. Arról már igazán nem tehet, hogy sokszor falba ütközünk, ha hallgatunk rá. Ugyanennek az életnek a része buddhista filozófia, a keleti gondolkodás. Lesz mit szóba hozni! Barátságokat, művészi ambíciót, költészetet, zenét, fantáziát, kreativitást.

A beszélgetést Molnár Andrea, a Nádasdy Kulturális Központ munkatársa vezeti. Mire a végére érünk, biztosan nem marad hiányérzetünk.

A Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében megrendezésre kerülő estre jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért minden érdeklődőt kérünk, hogy időben vásárolja meg a belépőjegyet.

A jegyek június 24-től vásárolhatók a Nádasdy Kulturális Központban.

Belépőjegy:

Egységes: 3200,- Ft

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Legfrissebb híreink:

Japán klub alakult a könyvtárban

Könyvtár

2019.06.20

Egy távoli ország közelről…

Utazásra indultunk. Zenélt a Contempo

Nádasdy-vár

2019.06.15

Hangulat a nyárestén…

Pünkösdi képek

Nádasdy-vár

2019.06.12

Pünkösdöltünk…

Gyerekjuniális képekben elmesélve

Nádasdy-vár

2019.06.04

Varázslat a várban…

Fénybe kerültek a klasszikusok

Nádasdy-vár

2019.06.03

Néha könnyek a szemben…

Cseresznyefa virágzás után

Könyvtár

2019.05.28

Oshiro Con…
Vissza

A múzeum nyitvatartása

hétfő: Zárva

kedd - vasárnap: 09:00 - 17:00

Január 1-én: zárva

Program a mai napon

Nicsak, ki lakik itt?!

Nádasdy-vár

2019. június 26. szerda 20:30

Nevessünk együtt…

Közelgő programok

Sárvári Sörexpressz és XX. Fúvószenei Várfesztivál

Nádasdy-vár

2019. június 28. péntek - június 30. vasárnap

Minden egyben…

Képről képre

Folyosó galéria

2019. június 28. péntek 17:00

Témák és fotók…

Zenekompót 2.0 – stílusok találkozása

Nádasdy-vár

2019. július 02. kedd - július 07. vasárnap

A kompót hozzávalói…

Folkkvartett. A magyar népzene hagyománya

Nádasdy-vár

2019. július 02. kedd 20:00

A népzene szárnyán….

Countaktus Country zenekar

Nádasdy-vár

2019. július 03. szerda 20:00

Cowboyok a Zenekompóton…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!