Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Boldog születésnapot, Sárvár!

Nádasdy-vár

2018.08.21

Négy napot át együtt ünnepeltük Sárvár modernkori várossá avatásának fél évszázados évfordulóját. A Nádasdy-várban, a Posta téren és a Hild parkban számos programmal igazi születésnapi partin érezhettük magunkat.

Boldog születésnapot, Sárvár!

Minden nap több ezren voltunk kíváncsiak a városünnep programjaira. A kedvező időjárás is segítette, hogy a négynapos rendezvénysorozat valódi népünnepéllyel érjen véget. A város születésnapi ünnepségsorozatát pénteken kezdtük, ahol a Sárvári Folklórnapok vendégeként szereplő lengyel néptánccsoport kezdte meg a programsorozatot, akiket Vas megyei együttesek követtek. Az Eticatt, a Gargantua zenekarok előadásain a jazz, a rock hangjai keveredtek egymással. A Gargantua ráadásul ajándékot is hozott. Egy gitárt kaptunk születésnapi meglepetésként.

Az első nap sztárfellépőjeként a Hooligans adott mintegy kétórás koncertet. A tér teljesen megtelt, igazi zsongás volt mindenütt. A gasztrósor, a borudvar teljes gőzzel üzemelt. Az éjfélt discopartival léptük át DJ Rebellel.

Szombaton sárváriak játszottak sárváriaknak. A Posta téri színpadon egymásnak adták a mikrofont a zenészek, a Castel District és Meggie, majd a komoly sikert arató Atakám következett. A Dandy’s Emlékzenekar a négy évtizeddel ezelőtt játszó együttes dalait idézte fel. Őket követte a Shadows Sirius Band, melynek egyik tagja ötven évvel ezelőtt a várost köszöntő egyik fúvószenekarban játszott.

Az est nagy dobását a Nádasdy-vár udvarán az Abba show előadásának nézőjeként éltük át. A sárvári fúvósok, vonósok, színjátszók és vendégeik teltházas előadással hozták a ritmust. Minden szám alatt automatikusan táncba kezdtünk. Az estet a Posta téren a Cabo Wabo Party Band zárta.

Vasárnap a várban ünnepi közgyűlésen Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester, a megye városai, illetve testvérvárosaink köszöntötték Sárvárt. Díszpolgári címet kapott Gaál Tamás szobrászművész és Rozmán Lajos klarinétművész.

Az aulában pedig a posta munkatársai látták el napi bélyegzővel az alkalomra kiadott ünnepi bélyeget.

Délután a sárvári folklórfesztivál vendégei léptek színpadra. Csángó, francia, grúz, lengyel, mallorcai, tajvani vendégeink ugyanolyan sikert arattak, mint a vendéglátó sárvári együttesek. Az est meglepetésvendége a bolíviai zenét játszó Tinkunaku zenekar volt. A táncházban a zene ritmusára éjfélig roptuk.

Augusztus 20-án a Szent László templomban Székely János, a Szombathelyi egyházmegye püspöke celebrált misét. A délutáni nagymeleg sem vette kedvét a szurkolóknak az SFC pályán, ahol a Sárvári Kinizsi és a Fradi öregfiú csapata játszott örömfutballt.

A Posta téri színpadon fellépett Kanta Judit és zenekara, majd Egyedi Ágnes és a Magos együttes. A mallorcai néptáncosok mediterrán hangulatot varázsoltak nekünk. A négynapos ünnep nagykoncertje a Magna cum Laude műsora volt. Mező Misi és csapatának fellépése megalapozta, hogy egy hatalmas népünnepéllyel zárjuk a városi születésnapot.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Reneszánsz nap

Nádasdy-vár

2019. február 23. szombat 11:00 - 20:00

Reneszánsz sokszínűség…

Hangszerek a kézben

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 11:00 - 20:00

Hangok és hangszerek…

Tabulatúra koncert

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 15:00

Az összhangzat csodája…

Reneszánszkori kóruszene

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 16:00

A reneszánsz összhangzat…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Hírek

Versillusztrációs pályázat. Eredmények

Könyvtár

2019.02.12

Eredményes pályázat…

Kincsek után jártunk a múzeumban

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.02.07

Titkok nyomában…

Füveslaci járt a könyvtár klubjában

Könyvtár

2019.02.05

Életteli…

Értékteremtő megemlékezés Tinódiról

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.02.05

Lantos emlékezés…

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!