Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Sárvári advent

Nádasdy-vár Sárvár

Sárvári advent

2018. december 18. kedd - december 23. vasárnap

Advent utolsó hetében már minden a karácsonyról szól. Izgalom a gyermekek lelkében, várakozás a szülők szívében. Otthon készül már a bejgli, a kalács. Adventi programjaink segítik az ünnepi ráhangolódást. Megállásra hívnak a rohanásban.

Advent utolsó hete Sárváron

2018. december 18. kedd

Posta tér - 17:00

Karácsonyi régizene

Koncert

Kátai Zoltán énekmondó, a régizene kiváló megszólaltatója adventi műsorában az évszázadokkal ezelőtti karácsonyi hagyományokat eleveníti fel. Az ének gyújtott ekkor a lelkekben lángot és hozta el a csendesség örömét.

Karácsonyi hagyományok...

2018. december 19. szerda

Posta tér - 18:00

Dalárda – református kamarakórus

Koncert

A Dalárda közel két évtizede lép fel a város rendezvényein. Hangszeres kísérettel, kánonban és két szólamban egyaránt énekelnek. Adventi előadásukon keresztyén éneket hallhatunk, hogy közösen érezhessük át az adventi várakozás örömét.

Karácsonyi énekek...

2018. december 20. csütörtök

Posta tér - 18:00

Napfény Dal- és Tánccsoport

Koncert

Az egy évtizedes múltra visszatekintő bejcgyertyánosi együttes a fesztiválok rendszeres fellépője. Karácsonyi műsorukba többek közt amerikai stílusú, részben maguk által fordított dalokat és magyar előadók ünnepi slágereit válogatták be.

Ünnepi dalok...

Posta tér - 19:00

That's Right Baby - Rockabilly show

Koncert

A szombathelyi rockabilly és rock’n roll zenekar megidézi az 50-es, 60-as évek hangulatát. A háromfős csapat ének-gitár, nagybőgő, dob felállásban szólaltatja meg a stílus fénykorának dalait. Dinamikus koncert, sodró koncert az adventi téren.

Retro koncert...

2018. december 21. péntek

Posta tér - 16:00

Angelicus kórus

Koncert

A Szent László Katolikus Általános Iskola alsó tagozatos diákjai alkotta kórus az egyházi énekek mellett megzenésített versekkel, gyermekdalokkal szórakoztatják a közönséget. A tiszta gyermeki hang minden szívet megmelegít szenteste előtt.

Gyermeki hangok...

Posta tér - 18:00

Kaláka együttes

A Kaláka együttes 1969-ben alakult Budapesten. Verseket énekelnek, és népzenét játszanak saját feldolgozásban. Muzsikájuk sokszínű. Az egyéni hangzást a négy énekhang, a klasszikus és népi hangszerek együttes játéka adja.

Házról házra…

2018. december 22. szombat

Posta tér - 16:00

Decemberi csillagok

Színház, Gyerekprogram

A Portéka Színház gyermekeknek szóló című összeállításban megidézik a Mikulást és a Karácsony ünnepét. Az Adventi koszorú egy-egy gyertyájának meggyújtásakor kedves, meghitt, sőt humoros jelenetekkel köszöntik a szeretet legszebb ünnepeit.

Gyermekeknek szóló

Nádasdy Ferenc Múzeum - 18:00

Mindez világ örvendezzen! - Szalóki Ági koncert

Szalóki Ági magyar népi és régi zenei dallamokkal várja különleges élményeket vadászó hallgatóit adventi koncertjére. A természetesség, egyszerűség, eredetiség örök szerelmeseként Ági koncepciós koncertanyagában Sárvári premiert tisztelhetünk.

Adventi dallamok...

Posta tér - 19:30

Ferenczi György és a Rackajam

Koncert

Érzések és stílusok találkoznak, amikor az együttes fellép a színpadra és nekikezd a muzsikának. Jól megfér egymás mellett, sőt egymást hangolják egyre magasabbra a magyar kultúra örökbecsűi és a rock and roll forradalom. Stílus a javából!

Petőfi és Hendrix…

2018. december 23. vasárnap

Nádasdy Ferenc Múzeum - 16:00

Múzeumi meglepetés

Családi, Gyertyagyújtás

Advent utolsó vasárnapja kicsik és nagyok számára már a karácsony közeledtét jelzi. A múzeum munkatársai úgy gondolták, meglepetéssel készülnek erre a délutánra. Megmutatják, milyen fontos számukra is az év legszebb ünnepe.

Szívhez szólóan…

Posta tér - 17:00

Gyertyagyújtás

Gyertyagyújtás

Advent negyedik vasárnapján a gyertyákat a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület gyújtja meg. Fő céljuk a magyar íjászhagyományok ápolása. Országos, illetve európai versenyeken, illetve hagyományőrző rendezvényeken szerepelnek.

A negyedik gyertya...

Posta tér - 17:30

Csendes éj

Koncert

A Csendes éj – acapella koncert a Windsingers acappella együttes öt szikrázóan tehetséges fiatal énekesétől nem kevesebb, mint a dzsessz százéves történetének időutazása, kizárólag az emberi hang segítségével. Zenetörténet a javából.

Adventi dzsessz…

Posta tér - 19:30

Zanzibár. Karácsonyi koncert

Koncert

Az adventi programsorozat zárásaként igazi meglepetéssel készülünk. Elfogadta meghívásunkat a Zanzibár együttes, mely ismert dalait áthangszerelte, hogy közösen éljük át a Szenteste előtti nap izgalmát és örömét.

Szól az advent…

További adventi programok:

2018. december 01. szombat - december 02. vasárnap

December első hétvégéje a legkisebb családtagok örömét hozza el. Érkezik a Mikulás hatalmas puttonyával tele sok finomsággal. Cserébe egy dalt, egy éneket kér csupán. Advent első vasárnapján pedig egy gyertyaláng jelzi az ünnep közeledtét.

Még további 2 program lesz a rendezvényen.

Az első...

2018. december 07. péntek - december 09. vasárnap

Gyerekeknek, szüleiknek, fiataloknak és idősebbeknek, örök optimistáknak és csendes gondolkodóknak is szólnak a műsorok advent második hetén. Dalok a hóemberről, énekek az ünnepről, slágerek a régi és mai időkből. Nincs miért otthon maradni!

Még további 5 program lesz a rendezvényen.

A második gyertya

2018. december 11. kedd - december 16. vasárnap

Közeledik karácsony ünnepe. Álljunk meg egy pillanatra, idézzük fel magunkban legszebb élményünket. Adja ez a következő napok támaszát. A legnagyobb ajándék egy köszönöm és egy ölelés. Merjük odaadni az élet legszebb ajándékát, a szeretetet.

Még további 10 program lesz a rendezvényen.

Közeledik a karácsony...

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!