Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Sárvári advent

Nádasdy-vár Sárvár

Karácsonyi álmok

Posta tér

2018.11.20

Az advent heteiben karácsonyra hangoló programok várják a sárváriakat és a városba érkező vendégeket a Posta téren és a Nádasdy-várban. Helyi és országos együttesek, előadók adnak adventi műsort december első három hetében.

Advent Sárváron - Kossuth tér ünnepi díszben

Annyi mindenről álmodunk karácsony közeledtével. Sűrűn hulló hatalmas hópelyhekről, melyek fehérré varázsolják a szürkeséget és csenddel borítják az utcákat. A gyertyák lobogó fényéről, melyek békét sugároznak. Egy reggeli kakaóról, melyet finom kaláccsal majszolunk el. A nyugodt délelőttről a széles fotelben, ahol kellemes izgalommal olvassuk a karácsonyi krimit. A mézeskalács illatról, a meleg kockás takaróról. Az életről. Ami körülvesz minket.

Egy dolgot szeretnénk mégis igazán. A család örömét. Együtt lenni, nézni a hópelyheket, az égő gyertyákat, jókat beszélgetni, régi karácsonyokat idézni. Amikor édesanya elkészítette a karácsonyi kakaót, felvágta a bejglit, persze a diósból többet kellett sütni. Majd elővenni a plafonig érő karácsonyfa alól a Jézuskától kapott könyvet. Bebújni a kedves mellé és majszolni a sütihegyeket. Együtt, közösen.

Advent Sárváron

Olyan sokszor halljuk, mi magunk is számtalanszor elismételjük, a legszebb ajándék a szeretet. Az ismétlés miatt talán észre sem vesszük, mennyire igaz ez, magunk se vágyunk másra. Csak a szeretet megnyilvánulására. Legyen az ajándék, egy ölelés vagy egy régen várt telefonhívás. Erről álmodunk karácsony közeledtével.

A karácsony előtti hetekben adventi programra várjuk a sárváriakat és a város vendégeit. A Posta téren, a Nádasdy-várban, a múzeumban a helyi iskolások, civil szervezetek, illetve neves előadók, együttesek adventi műsorral várják mintegy három héten át közönségüket. Az elmúlt évek hagyományaihoz híven a programokhoz és természetesen egy jó beszélgetéshez a sárvári vendéglősök ajánlata sem maradhat el.

Advent Sárváron - Nádasdy Ferenc Múzeum

Advent a felkészülés, a várakozás ideje. Az elmélyülés, a csendesség segít abban, hogy szentestén felgyulladjon a gyertya fénye hirdetve a fény győzelmét a sötétség felett. Hogy hirdesse, a kis Jézus megszületett.

Programjaink összeállításakor ügyeltünk arra, hogy a téren és a várban a karácsonyi hangulat legyen az uralkodó. Fellépőinktől is azt kértük, hogy műsorukkal segítsenek ráhangolódni az ünnepre, a meghitt pillanatokra.

Vasárnaponként sárvári együttesek, civil szervezetek gyújtják meg az adventi gyertyát. Számtalan jól ismert művész fogadta el meghívásunkat, hogy elvarázsoljanak minket a következő hetekben. Hétköznap is érdemes kilátogatni a Posta térre, mert rézfúvósok, énekegyüttesek, iskolai kórusok, dalárdák, nótakörök lépnek fel és mutatják be karácsonyi műsorukat. Legyünk kíváncsiak saját környezetünk tehetségeire, akik örömmel mutatják be nekünk tudásukat!

Karácsonyfa a sárvári Nádasdy Ferenc Múzeumban

A város karácsonyfáját a Posta téren állítjuk fel. Az idén a vár tornya is ünnepi díszbe öltözik, a vár udvarán is karácsonyfát állítunk, ünnepi hangulatot teremtünk. A könyvtár látogatói szintén megcsodálhatják az olvasók fenyőfáját. Hagyományainkhoz híven a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében a sárvári ovisok segítenek a Jézuskának feldíszíteni a fát. Ugyanitt minden vasárnap meggyújtjuk a múzeum adventi gyertyáját. Meséket mondunk, karácsonyi dalokat énekelünk.

Advent Sárváron - adventi vásár

A Posta téren ünnepi műsorok, vendéglátás, a múzeumban ezen kívül karácsonyi sarok és kézműves foglalkozások várják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Engedjünk a kísértésnek és próbáljuk meg, vajon sikerül-e egy-egy pillanatra elfelejteni az ajándékok utáni rohangálást, a karácsonyi vacsora miatti aggódást. Álljunk meg egy kicsit és forduljunk oda a másikhoz. Öleljük meg vagy kérdezzük meg tőle: Hogy vagy?

Advent Sárváron - adventi programok

Mi ehhez csak a keretet adjuk. Nyugodt és csendes felkészülést a karácsonyra. Amikor mégiscsak hatalmas pelyhekben esik a hó, a gyertya lángja pedig nyugalmat áraszt. Odamegyünk a karácsonyfához, majd beleülünk a világ legkényelmesebb foteljébe. Magunkra terítjük a kockás takarót és olvasni kezdünk. Életünk párja mézeskaláccsal kínál és rájövünk, hogy körbeölel minket a szeretet. Más ajándékra már nem vágyunk.

Boldog karácsonyt!

Sárvári advent

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Támogatóink

A Sárvári advent támogatói

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Közelgő programok

Reneszánsz nap

Nádasdy-vár

2019. február 23. szombat 11:00 - 20:00

Reneszánsz sokszínűség…

Hangszerek a kézben

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 11:00 - 20:00

Hangok és hangszerek…

Tabulatúra koncert

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 15:00

Az összhangzat csodája…

Reneszánszkori kóruszene

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019. február 23. szombat 16:00

A reneszánsz összhangzat…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Hírek

Versillusztrációs pályázat. Eredmények

Könyvtár

2019.02.12

Eredményes pályázat…

Kincsek után jártunk a múzeumban

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.02.07

Titkok nyomában…

Füveslaci járt a könyvtár klubjában

Könyvtár

2019.02.05

Életteli…

Értékteremtő megemlékezés Tinódiról

Nádasdy Ferenc Múzeum

2019.02.05

Lantos emlékezés…

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!