Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Sárvári advent

Nádasdy-vár Sárvár

Sárvári advent

2018. december 11. kedd - december 16. vasárnap

Családi

Közeledik karácsony ünnepe. Álljunk meg egy pillanatra, idézzük fel magunkban legszebb élményünket. Adja ez a következő napok támaszát. A legnagyobb ajándék egy köszönöm és egy ölelés. Merjük odaadni az élet legszebb ajándékát, a szeretetet.

Advent Sárvár - Programok december 11-16-ig

2018. december 11. kedd

Posta tér - 18:00

Sárvári Koncertfúvószenekar Rézfúvós Kamarazenekara

Koncert

A zenekar tagjai karácsonyi dallamok segítségével repítenek el minket a világ minden tájára. Mindenki által ismert dallamok csendülnek fel, melyek a karácsony megnyugtató közelségét nyújtják a hallgatóknak az ünnepi fények alatt.

Karácsonyi dallamok

2018. december 12. szerda

Posta tér - 18:00

Girls – csak csajok!

Koncert

Az idei nyáron alakult formációt öt csaj alkotja, akik nemcsak maguk, hanem a közönség örömére is énekelnek. Műsoruk autentikus népdalokból és ismert, sokak által kedvelt karácsonyi és ünnepi lelkületű könnyűzenei dallamokból áll.

Minden karácsonyi...

2018. december 13. csütörtök

Posta tér - 17:00

Jégcsap csendül, jégcsap cseng…

Koncert, Gyerekprogram

Érkezik Mikulás apó, de a kis ürge-fürge erdei manók megszerzik csokoládéval megtömött zsákját és vígan falatoznak belőle: A gyerekek végül hangot adnak rosszallásuknak, hogy kimaradnak a jóból. Kanta Judit és zenekarának előadása.

Téli dallamok…

2018. december 14. péntek

Posta tér - 16:00

A Nádasdy Tamás Általános Iskola kórusa

Koncert

A kórus magyar dalok, karácsonyra készülődő kórusművek köré építette fel adventi repertoárját. A szél karácsonyi dallamokat fúj a sárváriak és vendégeik örömére, gyermekhangon, tiszta szívből, ami még a fagyoskodó lelkeket is felmelegíti.

Adventi repertoár...

Posta tér - 17:00

Savaria Rézfúvós Együttes

Koncert, Gyerekprogram, Családi

A figyelemfelkeltő produkció látvány szempontjából sem lesz utolsó. A rézfúvós fiúk mindig nagyon eredeti jelmezekkel teszik vidámmá az előadásaikat. Az együttes koncertjén különböző kultúrák ünnephez kapcsolódó zenéit ismerhetjük meg.

Adventi muzsika...

Posta tér - 18:30

Meggie és az Epizód

Koncert

A több mint tíz éve alakult csapat már készülődik az adventi koncertre. Számukra az ünnepi hangulat oldása csakis rockosabban képzelhető el, dögösebben, még nagyobb bedobással! Saját szerzeményeket és nemzetközi slágereket hallhatunk tőlük.

Rockos advent...

2018. december 15. szombat

Nádasdy Ferenc Múzeum - 14:00-17:00

Karácsonyi hó hívogató - kézműves délután

Vágj bele!, Gyerekprogram

Karácsonyfa mellett, kellemes melegben kézműveskedünk a gyerekekkel a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében.. A legújabb divatos díszektől a tradicionális karácsonyi mintákig sokféle díszt és dekorációt készítünk.

Együtt a legjobb játszani

Posta tér - 17:00

Édes kis Jézuskám

Néptánc

A sárvári Néptánckör a káldi Napraforgó tánccsoporttal közösen a karácsonyi ünnepkör Mikulástól szilveszterig terjedő hagyományait eleveníti fel. Korhű viseletben láthatjuk a táncokat, élhetjük át a dallamokat és a népszokásokat.

Karácsonyi táncok...

Posta tér - 18:00

Hallhatatlanok. Török Ádám a színpadon

Koncert

Whitney Houston, Joe Cocker, Leonard Cohen, John Lennon, Somló Tamás, Máté Péter, Cserháti Zsuzsa. Többek közt az ő dalaik hangzanak fel sárvári advent harmadik hétvégéjén. Akik pedig előadják, Török Ádám, Danics Dóna és sokan mások.

Megaslágerek adventben…

2018. december 16. vasárnap

Nádasdy Ferenc Múzeum - 16:00

A tél szívében

Koncert, Gyertyagyújtás

Meggyújtjuk az adventi koszorúnk harmadik gyertyáját a Nádasdy Múzeumban. Ezt vasárnapot a zene és a mese varázsolja igazán ünnepivé a reneszánsz korát idéző díszterem karácsonyfája mellett.

Három gyertya ég…

Posta tér - 17:00

Gyertyagyújtás - Pedagógus Női Kar

Gyertyagyújtás

Advent harmadik vasárnapján a gyertyát a Pedagógus Női Kar gyújtja meg. A kórus 1990-től napjainkig folyamatosan lép fel nemcsak szűkebb pátriájában, de nemzetközi színpadokon is. Műsoruk az összefogás és meghittség fontosságát hirdeti.

A harmadik gyertya...

Posta tér - 17:30

Gospel dalok

Koncert

A Lélekmadár együttes a Gospel műfaj iránti tiszteletből alakult meg. A zalaegerszegi hölgycsapat a legismertebb dalokat hozza el a sárvári színpadra, hogy hirdesse, közeledik a kereszténység és a családok ünnepe.

Hangolódjunk közösen!

Posta tér - 20:00

Piramis koncert

Koncert

Három év után újra koncertezik a legendás zenekar. Szinte minden daluk sláger lett, melyeket az év bármely szakában szívesen hallgatunk. Vannak dalok azonban, melyek karácsony közeledtével még inkább a szívünkhöz szólnak. Sárváron a Piramis!

A szív közepébe…

További adventi programok:

2018. december 01. szombat - december 02. vasárnap

December első hétvégéje a legkisebb családtagok örömét hozza el. Érkezik a Mikulás hatalmas puttonyával tele sok finomsággal. Cserébe egy dalt, egy éneket kér csupán. Advent első vasárnapján pedig egy gyertyaláng jelzi az ünnep közeledtét.

Még további 2 program lesz a rendezvényen.

Az első...

2018. december 07. péntek - december 09. vasárnap

Gyerekeknek, szüleiknek, fiataloknak és idősebbeknek, örök optimistáknak és csendes gondolkodóknak is szólnak a műsorok advent második hetén. Dalok a hóemberről, énekek az ünnepről, slágerek a régi és mai időkből. Nincs miért otthon maradni!

Még további 5 program lesz a rendezvényen.

A második gyertya

2018. december 18. kedd - december 23. vasárnap

Advent utolsó hetében már minden a karácsonyról szól. Izgalom a gyermekek lelkében, várakozás a szülők szívében. Otthon készül már a bejgli, a kalács. Adventi programjaink segítik az ünnepi ráhangolódást. Megállásra hívnak a rohanásban.

Még további 10 program lesz a rendezvényen.

Gyújtsuk meg együtt az utolsó gyertyát is!

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!