Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Sárvári advent

Nádasdy-vár Sárvár

Az öröm gyertyája

2019. december 12. csütörtök - december 15. vasárnap

Családi

Közeledik a Karácsony, a sült gesztenye és a forrócsoki illata terjed a házikók között. A karácsonyfa fényei pedig betöltik a teret. A színpadról karácsonyi dallamok csábítják a sárváriakat és vendégeiket advent harmadik hétvégéjén. Az ünnep csodája.

Advent harmadik hétvégéje Sárváron

2019. december 12. csütörtök

Posta tér - 18:00

Sárvári Koncertfúvószenekar Rézfúvós Kamarazenekara

Koncert

Ha elérkezik az Advent időszaka, a Sárvári Koncertfúvószenekar baráti társasága ismét összeáll egy kis öröm zenélésre. Az adventi időszak számukra is a felkészülés időszaka, azonban ők már az új év eljövetelét is várják az újévi nagykoncertjük miatt.

Karácsony a világ körül…

2019. december 13. péntek

Posta tér - 17:00

Angelicus Kórus

Koncert

A Szent László Katolikus Általános Iskola alsó tagozatos kisdiákjainak kórusa minden alkalommal szívet melengető érzéssel tölti el hallgatóságát. A kisgyermekek hangja, mint a kis angyalkák úgy hatnak ránk, mint legszebb álmaink.

Angyali dallamok

Posta tér - 18:00

A Savaria Brass adventi koncertje

Koncert

Lélekemelő hangok a fúvósvilág leggyakrabban feldolgozott és legismertebb adventi és karácsonyi dalaiból. Nem telhet el ünnep rézfúvósok koncertje nélkül. Nem telhet el a sárvári advent kedves barátaink koncertje nélkül! Üdvözlet nálunk!

A bécsi klasszikusok rézzel...

Posta tér - 19:30

Meggie

Koncert

Horváth Meggie hangjával az év bármely időszakában képes elvarázsolni hallgatóságát. Az adventi időszakban a rekedtesen bársonyos hangok még szívhez szólóbbak, mint máskor. Az évnek ebben a szakában mindenki egy kis ölelésre, megnyugvásra vágyik.

Karácsonyi ölelés

2019. december 14. szombat

Posta tér - 17:00

Szironta Együttes

Koncert

A karácsony egyik legjellegzetesebb hangja a csengettyűszó. A Szironta Együttes mesés világba repíti közönségét minden alkalommal, amikor megszólaltatják csengőiket. A sárvári adventre a közeledő ünnep legszebb dallamait hozzák el.

Csengettyű jelzi az ünnepet

Posta tér - 18:00

Skultéty Rita és Bujtás Ervin

Koncert

A szombathelyi zenekar adventi műsorán a nemzetközi slágerek karácsonyi hangulatú számaival hozza el nekünk az ünnep hangulatát. Az elmúlt évtizedek legnagyobb sikereit hallhatjuk az adventi színpadról, miközben körbe ölelnek minket a fények.

Adventi kettős…

Posta tér - 19:30

A Roy és Ádám Trió koncert

Koncert

Roy és Ádám neve egyet jelent a populáris rockzenével. A több, mint tíz éve trióként működő együttes a sárvári Adventen régi és új számokat is elő fog adni. Ismét bebizonyítva, ezúttal akusztikus formában, hogy még a csapból is ők folynak.

A trambulin magasra repít

2019. december 15. vasárnap

Nádasdy Ferenc Múzeum - 16:00

Karácsonyi idők. Az ünnep lényege

Gyertyagyújtás

Emlékezni jó. Karácsony közeledtével régi ünnepeket idézünk fel, majd meggyújtjuk múzeumi koszorúnk következő gyertyáját. A harmadik héten nehéz idők karácsonyainak emlékeiből állítjuk össze a dísztermi fa melletti műsorunkat.

Reményre várva…

Posta tér - 17:00

A Ma'mint 'Ti adventi gyertyagyújtása

Gyertyagyújtás

Advent harmadik vasárnapjának gyertyáját a sárvári színhátszócsoport, a Ma’ mint’ Ti tagjai gyújtják meg. Ünnepi műsoruk versek, idézetek, karácsonyi hangulatot festő performanszok csokra. A sárvári színészpalánták szeretettel várnak mindenkit!

Jó karácsony, kedves karácsony…

Posta tér - 18:00

Az Új Bojtorján zenekar

Koncert, Családi

Kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsol az Új Bojtorján zenekar. Az együttes gyermekkoncerttel érkezik, tele ismert dalokkal, melyek nem csak a gyerekeknek, hanem szüleiknek is ismerősen csengenek.

Legendás úton…

Posta tér - 20:00

Road. Akusztikus koncert

Koncert

A 2004-ben alakult Road zenekar, a rock mellett szereti megmutatni magát más stílusokban is. Repertoárjukban szerepelnek népzenei ihletésű motívumok, de akusztikus dallamokat is hallhatunk tőlük. Adventben az érzelmesebb oldalukat mutatják a fiúk.

Zúzás helyett…

További adventi programok:

2019. november 29. péntek - december 01. vasárnap

Advent első hétvégéjén mesével, csendes zenével várjuk a karácsonyra készülő gyerekeket és felnőtteket. Kigyúlnak a város karácsonyfáján a fények, kinyitnak a házikók, megkezdjük a készülődést a Karácsonyra. Az adventi koszorún fellobban az első láng.

Még további 5 program lesz a rendezvényen.

Szívhez közel…

2019. december 06. péntek - december 08. vasárnap

A Mikulás érkezik és egy kicsit nálunk marad. Kedves verssel köszöntik őt a gyerekek, a tél apója kedves mosollyal, emberi derűvel hálálja meg a szeretetet. A vasárnapi gyertyagyújtás után pedig alkalomhoz illő zenével köszöntjük a közelgő ünnepet.

Még további 3 program lesz a rendezvényen.

Leng a szakálla…

2019. december 17. kedd - december 22. vasárnap

Egy hét karácsonyig. Sanzonest, gyerekkórus, népzenei és akapella koncert, gyermekműsor várja mindazokat, akik a héten kilátogatnak a sárvári adventi programokra. Az élet gazdag, engedjük, hogy ünnepeink is azok legyenek. Éljük át együtt a szeretet diadalát.

Még további 14 program lesz a rendezvényen.

Közös ének…

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!