Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 22:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Könyvtárak az emberért - felelősség a Földért

2019. október 01. kedd - október 05. szombat

Könyvtári napok

Könyvtárunk idén is csatlakozik az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatához, melynek mottója: Könyvtárak az emberért - felelősség a Földért. Érdekes előadásokkal, izgalmas játékokkal és szórakoztató programokkal várjuk az érdeklődőket.

Klímaváltozás, szennyezett vizek, lángban álló erdők, szeméthegyek. Bajban van a Föld. Mindenki beszél róla, de csak kevesen tesznek valóban ellene. Pedig mindannyiunk felelőssége, ha romlik bolygónk állapota. Nincs időnk, nem várhatunk tovább! Mindenki, akár apróságokkal is segíthet. Egyetlen kis lépés sem felesleges. Cselekedni a Földért azt is jelenti, hogy merünk másképp gondolkodni, mint a közömbös többség és nem fordítjuk el a tekintetünket a nehéz és bonyolult problémák láttán, sőt következetesen kitartunk elhatározásunk mellett, hogy környezettudatosan éljünk. A globális szintű cselekedetek és a helyben véghez vittek is egyaránt fontosak. Tegyünk a Földért mindig, mindenhol! Hogyan? Ehhez próbál segítséget nyújtani a könyvtár egy héten át tartó programjaival.

A kínálatból: Álomerdő kiállítás-nyitó, Detektívsarok-játék, Zenei klub, előadás a klímaváltozásról és a környezetbarát csomagolóanyagokról, a Könyvtár sütije verseny, Nőszemközt Pirivel és faültetés.

A könyvtári hét alatt 50%-os beiratkozási lehetőséget biztosítunk és eltekintünk a késedelmi díj megfizetésétől.

Támogatók: Informatikai és Könyvtári Szövetség, Nemzeti Együttműködési Alap, Nemzeti Kulturális Alap, Vas Megyei Könyvtárellátási Szövetség.

A sárvári könyvtár az Országos Könyvtári Napokon

2019. október 01. kedd

Könyvtár - 14:30

Álomerdő

Megnyitó, Könyvtári napok

A 10 millió Fa Sárvár és Környéke Csoport által gyermekek részére meghirdetett rajzpályázatra szeptember 25-ig várjuk az alkotásokat. Az álomerdőről készített rajzokat kiállítás keretében a sárvári könyvtárban tekinthetik meg az érdeklődők.

Erdő, erdő, erdő…

Könyvtár - 15:00

Indul a nyomozás!

Gyerekprogram, Könyvtári napok

Figyelem, figyelem! Három fős csapatok jelentkezését várjuk bűnesetek felderítésére. Ha felsőtagozatos vagy és szereted a krimiket, alakíts csapatot és jelentkezz!

Merre és hol…

Könyvtár - 17:00

Az erdők jövője érdekében

Előadás, Könyvtári napok

Dr. Borovics Attila a NAIK Erdészeti Tudományos Intézet intézetigazgatója előadásában az erdőkkel kapcsolatban ismerteti meg a hallgatóságot a sárvári könyvtárban a klímaváltozás okozta hatásokról és a gyakorlati teendőkről.

Gyorsuló változások…

2019. október 02. szerda

Könyvtár - 17:00

Jubileumi évad - operák

Klub, Könyvtári napok

A Zenei klub 2019/2020-as 35. jubileumi évadjában a magyar opera történetének kétszáz esztendejét tekintjük át. A nyitó összejövetelen Paukovics László előadásában Dohnányi Ernő vígoperája, Atenor kerül terítékre.

Vígopera a könyvtárban…

2019. október 03. csütörtök

Könyvtár - 16:45

Könyvtárpártolás és előadás

Előadás, Könyvtári napok

Az Országos Könyvtári Napok keretében szoktuk átadni könyvtárunk elismerő okleveleit azoknak, akik támogatják intézményünk munkáját. Az átadó után pedig előadásra kerül sor, mely kapcsolódik a környezettudatos életmódhoz.

Elismerések és előadás...

2019. október 04. péntek

Könyvtár - 17:00

Nőszemközt Pirivel. Lovász Adrienn

Beszélgetés, Könyvtári napok

Nem véletlenül a könyvtári napok programsorozata keretében folytatódik a beszélgetős műsor. Az est vendége Lovász Adrienn lesz, aki természetesen meglepetéssel is készül a közönség számára.

Hivatás és hobbi…

2019. október 05. szombat

Könyvtár - 10:00

A három kívánság fái

Könyvtári napok

A sárvári könyvtár kezdeményezésére összefogva a 10 millió Fa Sárvár és Környéke Csoporttal és a sárvári Városszépítő Egyesülettel a Nádasdy-vár udvarán elültetjük a Három kívánság fáit.

A világért, a városért és az olvasásért…

Könyvtár - 14:00

Könyvtárbejárás

Könyvtári napok

Szombaton a megszokottól eltérően nem csak délelőtt, hanem egész nap nyitva lesz a könyvtár, vagyis 9-17 óráig. Délután 14 órától nagysikerű programunkon, a Könyvtárbejáráson is részt vehet, aki eddig még nem tette meg.

Ráérősen…

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!