Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program

Nádasdy-vár Sárvár

A kultúra mindenkié…

2019. január 18. péntek - január 19. szombat

Koncert, Gyerekprogram, Családi

A kultúra hétvégéje egy sárvári kezdeményezés. A Magyar Kultúra Napja előtti hétvégén éljük át közösen a zene, az irodalom örömét, a kézművesség izgalmát. Elhangzó írott szó, dal, ének, játék minden belefér ebbe a két napba.

Hagyományteremtő céllal könyvvásárt is szervezünk a legrangosabb kiadókkal. A könyvstandokon a Gabo, a Líra, a Helikon, a Magvető, a Móra, a Könyvmolyképző Kiadók mellett az ország szinte valamennyi kiadója képviselteti magát a Libri és az Alexandra könyvesboltok kínálata révén. Jól ismert bestsellerek és történelmi, ismeretterjesztő, gyermekirodalom egy helyen, egy napon.

A könyvkötészeti műhelynap, a nyomdászat mesterségének megismerése, hagyományainak áttekintése önmagában is egy teljes napot felölelő program. De a könyvek társaságában, a vár kiváló lehetőséget ad arra, hogy egymás után végigjárjuk a helyszíneket.

Sokan úgy gondolják, nem tartozik rájuk a kultúra. Miért is? Mert talán csak a legelvontabb alkotásokra gondolnak. Valóban vannak nehéz darabok, versek, regények. Velük is meg kell küzdeni. De a kultúra máshol is van. Például a hétköznapokban, az olvasásban, legyen az interneten vagy könyvből, a játékban, de a tanulásban is.

Fontos, hogy közösen éljük át az élményt, legyen az zene, múzeumlátogatás, könyvvásár vagy épp egy könyvborító tervezése. Ezért minden évben január elején kulturális hétvégére várunk mindenkit!

A kultúra mindenkié…

2019. január 18. péntek

Nádasdy-vár - 10:00

Óvodások zenés délelőttje a Palinta Társulattal

Koncert, Gyerekprogram

Zenés játék, és interaktív foglalkozás várja a Várkerületi Óvodába járó gyerekeket a Nádasdy-várban. A Palinta Társulat színes zenei játéka könnyed formában ismerteti meg a legkisebbeket a vers, a népzene sokféleségével.

Zene és báb…

Nádasdy-vár - 12:30

Az irodalom évszádai a Szélkiáltóval

Koncert, Gyerekprogram

A Nádasdy-vár nagytermében zene csendül, dallam száll. Vers és Dallam címen a Szélkiáltó együttes a város hetedikeseinek tart rendhagyó irodalmi órát. Izgalmas utazásra várjuk a gyerekeket a históriás énektől a rapig.

Irodalmi utazás…

Nádasdy Ferenc Múzeum - 18:00

Hangraforgó koncert a díszteremben

Koncert

Az együttes nem először fordul meg Sárváron. Aki emlékszik a szimpatikus házaspár előadására, az azért, akinek még nem volt szerencséje hallani őket, annak pedig határozottan ajánljuk a koncertet a Nádasdy Ferenc Múzeumban.

Életérzés a freskók ölelésében…

2019. január 19. szombat

Nádasdy Ferenc Múzeum - 10:00-16:00

A könyv csodái

Családi

A könyvkészítés titkaival, a nyomdászat rejtelmeivel ismerkedhetünk meg a sárvári vár egész napos műhelynapján. Az alkotás örömét adják tovább a legszakavatottabb mesterek, akiktől most szakmai titkokat tanulhatunk, leshetünk el.

A titok a betűk mélyén…

Nádasdy-vár - 10:00-19:00

Könyvvásár a várban

Könyvvásár

Először Sárváron! Egyszerre 8 könyvkiadó legfrissebb és legnépszerűbb köteteiből válogathatunk az ország első idei könyvvásárán. A Nádasdy-vár folyosóján felnőttek és gyerekek könyvválasztékáról is gondoskodunk.

Gyűjtéshez és mindennapi olvasáshoz…

Pinceklub - 21:00

Nirvana emlékkoncert a pinceklubban

Koncert

Sárvárról és környékéről származó zenészek szervezésében Nirvana emlékkoncertre kerül sor a várpincéjében. Kapunyitás után grunge szól majd a hangszórókból, az élőzene bemelegítéseként, pedig díszlettel is készülnek a zenekari tagok.

Rock és akusztik egyben…

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!